Naar de content
Podcast
Podcast

Online onder controle

Seizoen 2 - Afl. 10 met Lei Nelissen

Online gemak gaat vaak ten koste van onze privacy. Digitaal ontwerper Lei Nelissen pleit daarom voor goed digitaal burgerschap.

16 mei 2024
Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Online onder controle

0:00
33:26

Weet jij welk beeld online platforms als Google en Meta (Facebook, Instagram) van jou hebben? Op basis van jouw online gedrag maken deze grote techbedrijven een profiel van jou, dat bepaalt welke content je voorgeschoteld krijgt. Ongemerkt vormt dat je wereldbeeld en beïnvloedt het de keuzes die je maakt. Ongewenst, stelt digitaal ontwerper Lei Nelissen. Maar zonder gebruiksvriendelijke alternatieven is het ook lastig om er niet in mee te gaan.

Zelf werkt Nelissen daarom aan zulke alternatieven, vertelt hij in deze aflevering van de podcast Oplossing gezocht. Maar hij wijst ook op het belang van goed digitaal burgerschap. Met enige kennis van de weg die je data online afleggen, ben je in staat om bewuste keuzes te maken over wat er met je gegevens gebeurt. Hoe hij dit voor zich ziet vertelt Nelissen aan podcast-hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara. Luister naar de aflevering in jouw favoriete podcastapp (Spotify, Apple) of kijk hierboven de video op Youtube.

Huidige publicatie