Naar de content
Podcast
Podcast

Podcast: Woede is geen inpakpapier

Luister de nieuwste aflevering van Oplossing Gezocht

‘Moet dat nou zo boos?’ In plaats van te reageren op de toon, kunnen we wellicht beter luisteren naar waaróm iemand boos is. In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht onderzoeken we hoe we beter met woede kunnen omgaan.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Podcast: Woede is geen inpakpapier

0:00
32:48

Iemand die kwaad is, zorgt vaak voor ongemak bij omstanders. ‘Is die toon nou echt nodig?’, vragen zij zich af bij activisten voor het klimaat, #metoo of Black Lives Matter. Maar de woede is juist onderdeel van de boodschap, stelt filosoof Sigrid Wallaert, en is dus niet simpelweg achterwege te laten. “Door niet te luisteren naar kwade mensen en hun woede niet serieus te nemen, gaat hun boodschap verloren”, zei ze onlangs in een interview op NEMO Kennislink.

Ze sprak toen met redacteur Lianne Tijhaar, die te gast is in deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht. Samen met hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara bespreekt ze verschillende vormen van onrecht die voor woede kunnen zorgen. Waarom is het belangrijk om je niet te laten afschrikken door manieren van communiceren die je oncomfortabel maakt? En hoe doe je dat precies? 

Huidige publicatie