Naar de content
Podcast
Podcast

Jammie, insecten!

Seizoen 2 - Afl. 3 met Stijn Schreven

Krekels, sprinkhanen en meelwormen. Een gezond en duurzaam alternatief voor vlees, maar toch willen we er maar niet aan. Redacteur Stijn Schreven legt uit hoe we over onze walging heen kunnen komen.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Jammie, insecten!

0:00
31:24

Een bagel met hele krekels, sprinkhanen en meelwormen als beleg. Een ijsje met een bolletje krekel-caramel en een bolletje krekel-honing. Beide waren de afgelopen jaren al op de markt, maar echt storm liep het nog niet. Terwijl insecten qua voedingswaarden vergelijkbaar zijn met gebruikelijke dierlijke eiwitproducten als ei, melk en vlees, én ook nog eens een stuk duurzamer zijn om te produceren. In landen als Thailand, Mexico en China kijken ze niet op van een krekel op hun bord, maar bij de meeste westerlingen lopen alleen al bij het idee de rillingen over het lijf.

Redacteur Stijn Schreven promoveerde in Wageningen op onderzoek naar eetbare insecten en schreef eerder al over de acceptatie van insecten op ons bord. In deze aflevering van de podcast Oplossing gezocht deelt hij zijn bevindingen met podcast-hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara - die zelf ook niet staan te springen bij het idee van een hapje meelwormen. Waar komt die walging voor insecten op ons bord vandaan? Hoe brengen we daar verandering in? En is dat eigenlijk wel echt nodig? Luister naar de aflevering in jouw favoriete podcastapp (Spotify, Apple) of kijk hierboven de video op Youtube.