Naar de content
Podcast
Podcast

Podcast: Operatie groene zorg

Luister de nieuwste aflevering van Oplossing Gezocht

De zorgsector is een van de grootste vervuilers van ons land. De sector stoot veel CO2 uit, verbruikt veel water en energie, en zet elke dag talloze zakken afval aan de straat. In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht onderzoeken we of dat milieuvriendelijker kan.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Podcast: Operatie groene zorg

0:00
33:16

De zorgsector behoort met 7 procent van de CO2-uitstoot tot de grootste vervuilers in Nederland, zo berekende het RIVM. Wegwerpartikelen, medicijnen en chemicaliën zijn enkele van de grote boosdoeners. Simpelweg minderen kan natuurlijk niet – we willen immers wel de beste zorg mogelijk. Maar hoe kunnen we de milieuvoetafdruk van de zorg dan wél verkleinen?

In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht is redacteur Jim Heirbaut te gast. Hij onderzoekt in de serie ‘Operatie groene zorg’ hoe de zorgsector zelf werkt aan verduurzaming. Welke initiatieven zijn er al? Hoe dringen die de vervuiling terug en zijn ze ook op grote schaal door te voeren? Hij bespreekt zijn bevindingen met met podcast-hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara. 

Huidige publicatie