Naar de content
Podcast
Podcast

Podcast: Wonen in een stad zonder auto's

Luister deze aflevering van Oplossing Gezocht

Is in de stad van de toekomst nog wel plek voor auto’s? De oude Nederlandse steden zijn niet gebouwd voor de grote hoeveelheid wagens die je er nu vindt en slibben steeds meer dicht. Is de autovrije stad de oplossing? De nieuwe aflevering van de podcast Oplossing Gezocht gaat hierover.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Podcast: Wonen in een stad zonder auto's

0:00
38:36

Lange groene lanen, waar kinderen spelen en volwassenen met een boek in de hand op een bankje zitten of met elkaar een praatje maken. De grote afwezige in dit straatbeeld? De auto! Geen ronkende motor, uitlaatgassen en piepende banden. Zelfs geen brede wegen meer, maar kronkelende straatjes. Is dit de stad van de toekomst? Klinkt op het eerste gezicht mooi, maar kunnen we eigenlijk wel zonder de auto? En wat is daarvoor nodig?

Dat gaan we verkennen in een nieuwe aflevering van de podcast Oplossing Gezocht van NEMO Kennislink. Hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara ontvangen journalist Gerrit-Jan Kleinjan, die onderzoek deed naar de mogelijkheid van een stad zonder auto’s. Hij vertelt over de Utrechtse wijk Merwede, waar wagens niet meer welkom zijn. 

Huidige publicatie