Naar de content
Podcast
Podcast

Podcast: Jouw online voetafdruk

Luister de nieuwste aflevering van Oplossing Gezocht

Ben jij een grootverbruiker als het gaat om data? Ontdek hoe je de bijbehorende CO2-uitstoot kunt beperken in deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

Podcast: Jouw online voetafdruk

0:00
32:03

Eindelijk, dat conceptrapport dat je met collega’s tig keer over en weer hebt gemaild is klaar. Tijd om met de voetjes omhoog lekker te gaan netflixen. Of toch eerst nog even een uurtje gamen met vrienden? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je online activiteiten kosten heel wat stroom, zowel bij je thuis als in de datacentra. En het opwekken van al die elektriciteit gebeurt grotendeels nog met kolen en gas, wat voor flinke CO2-uitstoot zorgt. Terwijl je nietsvermoedend op de bank ligt, heb je zo toch een behoorlijke milieu-impact. Kan dat niet anders?

In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht is redacteur Amanda Verdonk te gast. Zij onderzocht hoe vervuilend ons internetgedrag eigenlijk is en welke mogelijkheden we hebben om dat aan te pakken. Met wat kleine aanpassingen blijk je met een iets schoner geweten toch van de geneugten van het internet te kunnen genieten. Verdonk deelt haar bevindingen met hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara.

Huidige publicatie