Je leest:

Podcast: Jouw online voetafdruk

Podcast: Jouw online voetafdruk

Luister de nieuwste aflevering van Oplossing Gezocht

Elvira Elzinga voor NEMO Kennislink

Ben jij een grootverbruiker als het gaat om data? Ontdek hoe je de bijbehorende CO2-uitstoot kunt beperken in deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht.

In de tweewekelijkse podcast Oplossing Gezocht ontvangen host Robert Visscher en co-host Nour Eldín Emara een wisselende gast.
Sanne Boekel voor NEMO Kennislink

Eindelijk, dat conceptrapport dat je met collega’s tig keer over en weer hebt gemaild is klaar. Tijd om met de voetjes omhoog lekker te gaan netflixen. Of toch eerst nog even een uurtje gamen met vrienden? Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je online activiteiten kosten heel wat stroom, zowel bij je thuis als in de datacentra. En het opwekken van al die elektriciteit gebeurt grotendeels nog met kolen en gas, wat voor flinke CO2-uitstoot zorgt. Terwijl je nietsvermoedend op de bank ligt, heb je zo toch een behoorlijke milieu-impact. Kan dat niet anders?

In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht is redacteur Amanda Verdonk te gast. Zij onderzocht hoe vervuilend ons internetgedrag eigenlijk is en welke mogelijkheden we hebben om dat aan te pakken. Met wat kleine aanpassingen blijk je met een iets schoner geweten toch van de geneugten van het internet te kunnen genieten. Verdonk deelt haar bevindingen met hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara. Luister naar de aflevering in jouw favoriete podcastapp (Spotify, Apple) of kijk hieronder de video op Youtube.

Beluister ook de eerdere afleveringen van Oplossing Gezocht:

Podcast: Rechten voor de natuur

Podcast: Zo leer je die nieuwe taal

Podcast: Woningnood? De hoogte in!

Podcast: Kaas zonder koe

Podcast: Woede is geen inpakpapier

Podcast: Wat als heel Nederland vegan eet?

Podcast: Wonen in een stad zonder auto’s

Podcast: Wie betaalt de prijs voor je telefoon?

Podcast: Het recept voor jouw eureka-moment

Robert Visscher
Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 31 augustus 2023

Thema: Wij zijn het web

Peter König voor NEMO Kennislink
Wij zijn het web
In ‘Wij zijn het web’ nemen we jou mee in de wondere wereld van web en internet. We willen je inzicht geven in hoe het internet zich overal om jou heen begeeft en wat dat betekent. Zodat jij de wereld om je heen, die in een razend tempo verandert, beter begrijpt. Zonder verstrikt te raken in het web. NEMO Kennislink maakt dit thema in samenwerking met SIDN fonds en COMMIT/.
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.