Naar de content
Podcast
Podcast

We gaan naar de maan

Luister de nieuwste aflevering van Oplossing Gezocht

Veel landen zijn bereid diep in de buidel te tasten om aan kop te lopen in de ruimte. Ondertussen krijgen we voor de aanpak van de klimaatproblemen nauwelijks de handen op elkaar. In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht kijken we wat we kunnen leren van de ruimtemissies.

Afspelen icoon
Podcast
Podcast

We gaan naar de maan

0:00
32:59

Wordt het na de space race niet eens tijd voor een climate race? Bij het verkennen van de ruimte en het speuren naar nieuwe planeten is weinig te gek voor veel landen en de rijken der aarde. Ze weten hun extreem dure missie zo goed te brengen dat veel mensen er zonder morren in meegaan en het zelfs toejuichen. Dat is bij het klimaat wel anders: voor die missie worden de hoognodige investeringen steeds weer op de lange baan geschoven. Kunnen we iets leren van de ruimtemissies?

In deze aflevering van de podcast Oplossing Gezocht is redacteur Roel van der Heijden te gast. Hij sprak voor NEMO Kennislink verschillende experts over de uitdagingen en oplossingen die komen kijken bij ruimtemissies, bijvoorbeeld op het gebied van kosten, afspraken maken, cultuurverschillen en het verwoorden van je boodschap. Zijn lessen voor de klimaataanpak deelt hij met podcast-hosts Robert Visscher en Nour Eldín Emara. Hoe zorgen we ervoor dat elk land en elke burger voorop wil lopen in de aanpak van klimaatverandering?