Pijl naar links Alle thema's
Een illustratie van een hand met een blauwe handschoen die een petrischaal vasthoudt. Op de schaal zijn paarse stipjes te zien en een vraagteken in dezelfde kleur.

Embryo’s uit het lab

Onderzoek op menselijke embryo’s is in Nederland maar heel beperkt toegestaan. Daarom maken onderzoekers modellen van een embryo in het lab, ontwikkeld uit onder andere huidcellen van een volwassen mens. Zo hopen ze meer te leren over de allervroegste menselijke ontwikkeling. Hoe moeten we hiernaar kijken? Zijn het klompjes cellen of begin van een soort kunstmatige vorm van mini-mensjes?

Mijn onderzoek heeft geen strakke verhaallijn, ik weet niet waar deze weg heengaat.

uit 'Tien keer eerder gedaan, maar nu lukte het ineens'

De eerste weken van de zwangerschap

In deze slideshow zie je hoe het weefsel in de eerste negen weken van de zwangerschap er eigenlijk uitziet. De beelden komen van het Amerikaanse MYA-netwerk dat negatieve framing over abortus wil tegengaan.

Een petrischaaltje met abortusweefsel na 4 weken zwangerschap.
MYA Network

4 weken zwangerschap

Een petrischaaltje met abortusweefsel na 4 weken zwangerschap.
MYA Network

5 weken zwangerschap

MYA Network

6 weken zwangerschap

MYA Network

7 weken zwangerschap

MYA Network

8 weken zwangerschap

MYA Network

9 weken zwangerschap

MYA Network
Vervaagde versie van thema afbeelding

Over Taal Gesproken

Taal zit in onze genen en ons brein, vormt onze gedachten en cultuur. Het brengt ons met elkaar in verbinding, ook als we elkaars taal niet spreken. In dit thema onderzoeken we dit fenomeen vanuit elke mogelijke invalshoek. Zodat we dit ongrijpbare vermogen – en onszelf – beter leren begrijpen.

Ontdek dit thema Pijl naar rechts
Alle themapublicaties