Meer thuiswerken, minder geroddel
Door corona werken we meer thuis en dat betekent minder geroddel bij de koffieautomaat. Is dat iets goeds? Niet per se. Roddelen heeft belangrijke sociale functies.
Door corona werken we meer thuis en dat betekent minder geroddel bij de koffieautomaat. Is dat iets goeds? Niet per se. Roddelen heeft belangrijke sociale functies.
De hersenen veranderen met oplopende leeftijd, maar het is niet alleen maar kommer en kwel, volgens neuropsycholoog Margriet Sitskoorn.
Organisatiepsycholoog Carsten de Dreu ontvangt de Spinozapremie voor zijn onderzoek naar conflicten. Hij kwam met een biologische theorie over menselijk gedrag in conflictsituaties.
Vrouwen hebben geen ambitie en buitenlanders zijn lui. We weten dat het niet waar is en toch denken we het vaak onbewust. NEMO Kennislink spreekt universiteitshoogleraar Naomi Ellemers over manieren om stereotype denkbeelden op de werkvloer te verstoren.
Wil de overheid de positie van allochtonen binnen arbeidsorganisaties verbeteren, dan is een doelgroepenbeleid gedoemd te mislukken. Diversiteitmanagement is het meest gebaat bij aandacht voor individuele behoeftes van werknemers en bij een beroep op gelijke doelen, rechten en plichten. Het ov...
Het bestaande beeld dat vaders en moeders met werkende partners de kantjes er van af lopen op hun werk, klopt niet. Dit blijkt uit uitgebreid onderzoek op de werkvloer van onder andere een verpleegtehuis. Door een spill over-effect steken mensen met zorgtaken thuis ook meer tijd in zorg voor c...
Ongewenst gedrag als stelen, roddelen en opzettelijk langzaam werken: mensen doen het om erbij te horen. Het prettige gevoel dat ze hiervan krijgen is van korte termijn. Op lange termijn valt de werknemer juist door dit gedrag nog meer uit de groep en kan het leiden tot materiële of psychologi...