Experimenteren met veganistisch eten
Klimaatbewuster leven? Makkelijker gezegd dan gedaan, ervaart redacteur Mariska van Sprundel. Deze week: experimenteren met veganistisch eten.
Klimaatbewuster leven? Makkelijker gezegd dan gedaan, ervaart redacteur Mariska van Sprundel. Deze week: experimenteren met veganistisch eten.
Veel mensen willen vanwege het milieu minderen met vlees en zuivel, maar doen het in de praktijk niet. Laat jij je biefstuk en bitterballen staan? Wat houdt je tegen?
Archeologen hebben het gebruik en de verspreiding van zuivel door prehistorisch Zuid-Europa in kaart gebracht. Omdat bijna iedereen in die periode ziek werd van onbewerkte melk, werd er kaas, yoghurt of boter van gemaakt om het te kunnen verteren.
Jeroen Hugenholtz is sinds mei 2006 één dag in de week aan de UvA verbonden als hoogleraar Industriële Moleculaire Microbiologie. Hij onderzoekt hoe je melkzuurbacteriën meer kunt laten doen dan alleen lekkere yoghurt maken.