Wat vind jij: mag je embryo-DNA aanpassen?
We zijn nog niet uitgepraat – deel 3: Een nieuwe tool
Met De DNA Dialogen bouwt NEMO Kennislink voort op de resultaten van de eerdere DNA-dialoog over het aanpassen van embryo-DNA. NEMO Kennislink maakt daarbij deel uit van een onderzoeksconsortium dat belangen, behoeftes en waarden van verschillende groepen mensen uit de samenleving rond dit onderwerp verder wil onderzoeken.
De eindredacteuren zijn Mathilde Jansen, Erica Renckens en Marcia van Woensel. De meeste artikelen zijn geschreven door Marianne Lamers, Anne Martens en Lianne Tijhaar. Frank Landsbergen maakte de illustraties.
Met De DNA dialogen gaan we met de samenleving in gesprek over het aanpassen van embryo-DNA. Praat jij ook mee?
We willen zoveel mogelijk perspectieven meenemen en niet vanuit een journalistieke bubbel denken.
Het DNA van embryo's aanpassen, waarom zouden we dat willen? Hebben we niet genoeg aan embryoselectie?
Hoe denken artsen, ethici en patiënten over het aanpassen van embryonaal DNA?
Volgens de Embryowet is het in Nederland niet toegestaan om embryo's te maken in laboratoria voor andere doeleinden dan een zwangerschap. Maar nieuwe wetsvoorstellen kunnen daar verandering in brengen.
Taal zit in onze genen en ons brein, vormt onze gedachten en cultuur. Het brengt ons met elkaar in verbinding, ook als we elkaars taal niet spreken. In dit thema onderzoeken we dit fenomeen vanuit elke mogelijke invalshoek. Zodat we dit ongrijpbare vermogen – en onszelf – beter leren begrijpen.