Wat we doen

NEMO Kennislink volgt wetenschappers in hun zoektocht naar antwoorden op grote en kleine vragen en vertelt daarover op een toegankelijke manier. Want wetenschap geeft ons beter inzicht in wie we zijn en in de wereld en het universum waarin we leven. Met NEMO Kennislink snap je beter hoe het zit.

Wie zijn NEMO Kennislink?

Hoofdredacteur Leon Heuts en manager wetenschapscommunicatie Jeroen Wiegertjes zijn trots verantwoordelijk te zijn voor de inhoud en de organisatie van NEMO Kennislink. Redactiechef Ilja van Dam coördineert de stroom aan verhalen over wetenschap en technologie, journalistieke reportages en achtergronden, nieuwsberichten en interviews van onze redacteuren.

Agendaredacteur Sanne Dijkstra verzamelt in de NEMO Kennislink Agenda een brede selectie van lezingen, tentoonstellingen of andere activiteiten met een wetenschappelijke invalshoek. En onder leiding van Giovanni Stijnen en Ruth Visser organiseren we zelf bijeenkomsten en maken we publicaties over de boeiendste actuele wetenschap.

Onze redactie van deskundige wetenschapsjournalisten publiceerde sinds de lancering van onze site al meer dan tienduizend artikelen over de breedte van de wetenschap. Onze onafhankelijke redactie bestaat uit vijftien deskundige freelance wetenschapsjournalisten die ieder verantwoordelijk zijn voor een vakgebied of thema. Zij schrijven of redigeren bijdragen en selecteren door anderen geschreven artikelen die geschikt zijn voor NEMO Kennislink. Of het nu gaat om de oorsprong van taal, het meten van zwaartekrachtgolven, nieuwe vormen van energie en materie, de werking van ons brein, de geschiedenis van immigratie of de nieuwste geneeskunde. Op NEMO Kennislink lees je over de nieuwste ontwikkelingen en scherp je je oordeel. De redacteuren werken regelmatig samen aan artikelen die aan meerdere vakgebieden raken.

Partners

NEMO Kennislink werkt samen met een groot aantal partijen uit de wereld van wetenschap en technologie. Kennisinstellingen - en organisaties helpen ons om bepaalde vakgebieden en thema’s extra te belichten en uit te werken. Daarnaast wisselen we informatie en artikelen uit met mediapartners.

Faces of Science: bloggende wetenschappers

Wetenschappers aan het begin van hun carrière geven een inkijkje in hun onderzoek, hun leven en hun motivatie door blogs, foto’s en filmpjes, die een samen een levendig beeld geven achter de schermen van de wetenschap.

"Bacteriën zijn klein maar we kunnen nog veel van hen leren"
Wen Ying Wu
Microbiologie, WUR
"Dode algen en een harde wind: het recept voor een grote schuimparty":http://nos.nl/l/2085840 via @NOSp
- NikkiDijkstra
Nikki Dijkstra
Zeeonderzoeker, UU

NEMO Kennislink Agenda

Overal bruist het van activiteiten die wetenschap en technologie toegankelijk maken voor jong en oud. Lezingen, excursies, tentoonstellingen, films en workshops. Onze agendaredacteur Sanne Dijkstra speurt heel Nederland en Vlaanderen af en brengt de interessantste activiteiten bijeen in de NEMO Kennislink Agenda. Organiseer je ook een activiteit die in onze agenda zou passen? Meld deze aan!

Bijeenkomsten en publicaties

We bestaan niet alleen digitaal; we manifesteren ons ook in publicaties en tijdens allerlei bijeenkomsten, zoals de serie NEMO Kennislink Live.

Over NEMO

NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO. NEMO heeft als missie om op een interactieve en laagdrempelige manier wetenschap en technologie dichter bij het publiek te brengen. Dat gebeurt in het NEMO Science Museum, op school, bij landelijke evenementen en online.

Adresgegevens

Bezoekadres
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Postadres
Postbus 421
1000 AK Amsterdam
E-mailadres

Telefoon

Hoofdredactie (ma & wo-vr):
020 – 531 35 62
Eindredactie (ma-do):
020 – 531 35 53
Agendaredactie (ma & do):
020 – 531 35 58
NEMO Receptie (ma-vr):
020 – 531 32 33

Overige gegevens

Organisatie
Btw-nummer NL002953523B01
KvK-nummer 41197953