Als vegetariër tussen de vleeseters
Uit eten. Op alle borden liggen goudgele varkenslappen. Behalve bij redacteur Mariska van Sprundel. Zij is vegetariër. Het valt op en er niet over praten voelt vreemd. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?
Uit eten. Op alle borden liggen goudgele varkenslappen. Behalve bij redacteur Mariska van Sprundel. Zij is vegetariër. Het valt op en er niet over praten voelt vreemd. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?
16 april stemt het Europese Parlement definitief in met een verbod op pulsvissen. Desiree Hoving legde al eerder uit wat pulsvissen precies is en waarom het verbod er komt.
Een prachtige locatie, bijpassende muziek en een verzameling topwetenschappers. Dat is de formule van het Gala van de Wetenschap 2017 in de stadsschouwburg van Amsterdam. NEMO Kennislink was aanwezig bij een geslaagde zesde editie.
De documentaire Food Evolution analyseert het debat rondom een van de meest controversiële onderwerpen van nu: genetisch gemodificeerd voedsel. Zowel de pro’s als de anti’s claimen dat de wetenschap aan hun kant staat. Maar wie heeft gelijk?
Met de groei van de wereldbevolking neemt de behoefte aan duurzaam voedsel toe. Voor zeewier is grote belangstelling: verstopt in een burger is het spul al te krijgen. Maar hoe serieus is de optie om massaal wier te telen en eten? NEMO Kennislink ging op onderzoek uit.
Vergeet de zwart-wit discussie die biologische landbouw lijnrecht tegenover traditionele landbouw zet. Bij het wegen van de voordelen spelen zo veel dingen mee, dat een winnaar niet simpelweg is aan te wijzen. Beter kijken we of voedsel duurzaam is verbouwd, in plaats van biologisch, zegt een ...
Een nieuwe Ecovallei van 400 hectare moet de Chinese stad Beijing van duurzaam voedsel gaan voorzien. De Universiteit Wageningen UR maakte met groene Hollandse partners een masterplan en zit nu als laatste in de race. Deze zomer neemt ‘Beijing’ een beslissing.
Het begon niet als wetenschap, maar als een idee: wat nu als we voedsel zonder kunstmatige mest en bestrijdingsmiddelen gingen verbouwen? Dat is vast beter voor milieu en gezondheid. Die belofte blijkt maar deels waar te zijn, zeggen kritische wetenschappers. De werkelijkheid is ingewikkelder ...