Elles Lalieu

Elles Lalieu (1984) heeft altijd ‘iets’ met dieren gehad en studeerde dan ook biologie in Leiden. Tijdens haar studie deed zij onder andere onderzoek naar kleurverschillen bij tortelduiven en naar diversiteit in het bouwplan van verschillende hondenrassen. Elles merkte dat ze vooral erg graag schrijft en is op die manier terecht gekomen in het vakgebied wetenschapscommunicatie.

Sinds augustus 2008 is Elles bij NEMO Kennislink aan de slag. Eerst als redacteur van de vakpagina’s biologie en gezondheid en inmiddels als redacteur medische wetenschappen.

Zij vindt het belangrijk om een boeiend verhaal te vertellen, maar ook om lezers goed in te lichten over wetenschappelijke ontwikkelingen. Naast haar functie bij NEMO Kennislink schrijft Elles van alles en nog wat over griep voor het project De Grote Griepmeting. En eind 2012 verscheen haar eerste populair-wetenschappelijke boek Aging: jong, oud en eeuwig.

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Elles Lalieu.

Lalieu elles

Publicaties door Elles Lalieu

1–50 van 598
Weergave: Relevantie / Datum
 47b4544

Aardbevingen, waterstof en zwaartekrachtgolven

Thumb

Ziekenhuis of niet? Je genen bepalen het

Onderzoeker maakt biomateriaal

Een kunstmatige alvleesklier bouwen