Pijl naar links Alle thema's

Leven in tijden van corona

Hoe gaan we om met een pandemie?

Wat zijn de gevolgen van de coronapandemie – nu, en in de toekomst? In dit thema verbinden we ervaringen uit de samenleving met wetenschappelijk onderzoek. 

Coronadenktank

De coronacrisis liet zien hoe moeilijk het was om antwoord te geven op grote vraagstukken, die over de hele samenleving gaan. Het virus draaide niet alleen om de geneeskunde, maar ook om de economie, wetgeving, ethiek, onderwijs en technologie. Om dit goed in kaart te brengen bedachten we de coronadenktank van experts. 

Het is belangrijk dat we mensen helpen om zich te verplaatsen in anderen

uit Hoe houden we de samenleving bij elkaar?

Het coronavaccin

Het coronavaccin is een mRNA-vaccin. Hoe werken deze vaccins, wat is de functie van boostervaccinaties en welke bijwerkingen kan je verwachten?

Cruciale beroepen

We spraken met een leerkracht, een verpleegkundige en een wijkagent. We spreken ze over de ervaringen die ze opdeden en wat ze drijft ze om hun werk te blijven doen onder moeilijke omstandigheden.

Vervaagde versie van thema afbeelding

Hoe weet je dat?

Het lijkt soms wel of iedereen tegenwoordig zijn ‘eigen onderzoek’ doet en zijn ‘eigen waarheid’ heeft. Hoe kom je eigenlijk tot nieuwe kennis en inzichten? En welke valkuilen liggen daarbij op de loer?

Ontdek dit thema Pijl naar rechts
Alle themapublicaties