Anne van Kessel

Anne van Kessel

  • email
  • x
  • linkedin
  • website

Anne van Kessel (1986) wilde vroeger schrijfster worden. Maar soms ook boerin, of onderzoekster. Niet gek dus dat ze (medische) biologie ging studeren. Tijdens haar onderzoeksstage in Cádiz, Spanje, waar ze het stressysteem van larven van een platvis onderzocht, werd bevestigd wat ze eigenlijk al wist. Liever dan acht maanden met hetzelfde onderzoek bezig te zijn, leert ze iedere dag wat nieuws over alles wat met de aarde en natuur te maken heeft. Ze deed er een master Science Communication achteraan en tijdens haar stages bij Labyrint Radio en Noorderlicht online wist ze het zeker; ze wilde wetenschapsjournalist worden.

Nu schrijft ze alweer sinds 2011 voor verschillende media als NEMO Kennislink, NRC, KIJK, Quest, Opzij en Eos magazine. Anne coördineerde de totstandkoming en deed de eindredactie van twee Kennislink-vragenboeken: Waarom worden mannen kaal? (2013) en Waarom drinken we zoveel koffie? (2014). Tevens beantwoordde ze zelf een groot aantal vragen voor deze boeken, met behulp van experts uit de wetenschap. Daarnaast treedt ze regelmatig op als gastdocent bij verschillende opleidingen wetenschapscommunicatie/journalistiek en is ze cursusleider van de SCW cursus wetenschapsjournalistiek. Ook is ze zo nu en dan op een podium te vinden voor live-interviews met wetenschappers of als moderator. Dat deed ze bijvoorbeeld bij het NEMO Kennislink evenement ‘Leven met kanker’ ter lancering van het gelijknamige thema dat ze tevens coördineerde.

In haar vrije tijd is Anne het liefst zo vaak mogelijk onder water. Als het even kan met duikpak en flessen in tropische wateren, maar op andere dagen voldoet een zwembad ook. Daarnaast speelt ze saxofoon, tovert ze graag buffetten op tafel voor haar eigen cateringbedrijfje, kampeert ze graag met haar gezin of gaat met haar vrienden naar een festival.

Alle publicaties van Anne van Kessel