Profielfoto van Ruth Visser,  Sr. projectleider bij NEMO Kennislink

Ruth Visser

  • email
  • linkedin

Ruth werkt vanaf 2014 in de rol van projectmanager voor NEMO en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van zowel online- als offline producties en programma’s. Vanuit haar creatieve achtergrond denkt zij van nature mee over UX en gaat haar hart sneller kloppen van het ontwikkelen van formats om grote maatschappelijke vraagstukken toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samenwerken met diverse partijen is haar op het lijf geschreven door haar oprechte interesse, doelgerichte benadering en analytische inzicht.

Thema's waar Ruth projectleider van is:

Thema

Lang zal je leven

We worden gemiddeld steeds ouder. We laten zien hoe dat komt en of de grens nog verder opgeschoven kan worden. Ook staan we stil bij wat dat betekent - voor je lichaam, voor jou en voor de wereld om je heen.

Ontdek het thema
Thema achtergrond beeld
Thema

Met andere ogen

De wereld is voortdurend in verandering. Of is het vooral onze blik die verandert? In dit jubileumthema, waarin we 20 jaar NEMO Kennislink vieren, blikken we terug en vooruit. We onderzoeken wat vooruitgang betekent in de wetenschap maar ook in het dagelijks leven. Door je open te stellen voor nieuwe perspectieven kun je in dit thema je eigen blik verbreden.

Ontdek het thema
Thema achtergrond beeld
Thema

Hoe klimaat je raakt

De klimaatcrisis is moeilijk om te vatten. Het gebeurt om ons heen, en tegelijkertijd zie je niet direct de gevolgen. In dit thema onderzoeken we wat wél kan; we werken aan verhalen over wie wij zijn, en wat onze relatie met elkaar en de planeet is. Kunnen we samen de toekomst groen maken?

Ontdek het thema
Een cartoonillustratie van het effect van milieuvervuiling
Thema

Je data en jij

Ons leven wordt steeds digitaler. Dat maakt het leuker en makkelijker, maar brengt ook risico’s met zich mee. NEMO Kennislink dook in 2021 in de wereld van data en algoritmes. We spraken tien mensen van wie het leven - positief of negatief - beïnvloed is door de technologische mogelijkheden en onderzochten met experts kansen en gevaren.

Ontdek het thema
Thema achtergrond beeld