Water ontzouten met bacteriën
Droogte en zeespiegelstijging zorgen voor steeds zouter grondwater. Zout water kan zoet gemaakt worden, maar de huidige technieken zijn niet optimaal. iGEM Maastricht wil dit oplossen met cyanobacteriën.
Droogte en zeespiegelstijging zorgen voor steeds zouter grondwater. Zout water kan zoet gemaakt worden, maar de huidige technieken zijn niet optimaal. iGEM Maastricht wil dit oplossen met cyanobacteriën.
iGEM Groningen werkt aan een preventieve behandeling tegen vogelgriep, waarbij het virus wordt bestreden met genetisch gemodificeerde bacteriën.
iGEM Leiden wil met behulp van nanodeeltjes een nieuwe therapie tegen hoofd-halskanker ontwikkelen. Het idee van dit studententeam is een mogelijk alternatief voor de huidige therapieën.
Brandwonden genezen door bacteriën een inktviseiwit te laten maken. Dat was het doel van het Leidse iGEM-studententeam. Ze doen verslag van de internationale wedstrijd waar ze een prijs wonnen.
Team Delft van de iGEM biotechnologiecompetitie ontwierp deze zomer een toolkit om de genen van bacteriën aan te passen, zodat bacteriën straks misschien olie in de zee opruimen. De week van de grote finale in Boston breekt aan, de toolkit lijkt te slagen.
Niet iedereen staat achter genetische modificatie, daarom gingen studenten van iGEM Leiden met een divers publiek in gesprek.
Studenten uit Delft ontwikkelen een techniek om meer bacteriën te kunnen bewerken met biotechnologie. Met een papieren vouwbare microscoop laat het team de wondere microwereld zien. Lees erover in hun blog.
Brandwonden genezen door bacteriën een inktviseiwit te laten maken. Dat is het doel van team Leiden. Maar daar is meer eiwit voor nodig dan een handjevol. Volg de Leidse studenten op weg naar de iGEM-competitie.
Studenten uit Delft ontwikkelen een techniek om meer bacteriën te kunnen bewerken met biotechnologie. Dit keer trekken ze eropuit om het gesprek aan te gaan met het algemene publiek. Lees erover in hun derde blog.
Brandwonden genezen door bacteriën een inktviseiwit te laten maken. Dat is het doel van team Leiden. Volg de Leidse studenten op weg naar de iGEM-competitie.
Studenten uit Delft ontwikkelen een techniek om meer bacteriën te kunnen bewerken met biotechnologie. Vorige week sleepten ze een prijs binnen in Parijs. Lees meer in het tweede blog van de Delftse studenten.
Brandwonden genezen met een inktviseiwit. Hoe kom je erbij? Lees het in dit tweede blog van Leidse studenten op weg naar de iGEM-biotechnologiecompetitie.
Ook team Delft is van start. Volg hen op weg naar de iGEM-competitie in Boston, waarbij ze een techniek ontwikkelen om meer bacteriën naar hun hand te zetten. In hun eerste blog: zien wetenschappers mogelijkheden in de techniek die het iGEM-team ontwikkelt?
Leidse studenten schrijven deze zomer maandelijks een blog. Volg hen op weg naar de iGEM biotechnologiecompetitie in Boston, waarbij ze bacteriën een inktviseiwit willen laten maken om wonden te genezen. Gaat het ze lukken? In hun eerste blog vertellen ze over een ware robotassistent die hen d...
Kun je een bacterie zo aanpassen dat hij precies dàt gaat doen wat jij van hem wilt? Die vraag is dit jaar inzet van het IGEM-competitie. We spraken team Utrecht.
Ondanks dat de synthetische biologie zich nog voornamelijk in de laboratoriumfase bevindt, hebben verschillende organisaties de ethische, sociale en juridische aspecten ervan verkend. Langzamerhand begint het internationale debat over synthetische biologie dan ook serieuze vormen aan te nemen....
Een team studenten van de Technische Universiteit Delft bouwde een nieuwe bacterie, ‘Alkanivore’, die olie opeet. Die was goed voor een gouden medaille en tweede plek voor de milieuprijs in de bacteriewedstrijd International Genetically Engineered Machine (iGEM 2010) in Boston, USA...
Een gouden medaille en de prijs voor de beste website. Daarmee verliet een studententeam van de Technische Universiteit Delft eerder deze maand de iGEM-competitie van het prestigieuze MIT in Boston. Hun inzending: een bacterie die dienst doet als thermometer.