Anne van Kessel

Anne van Kessel (1986) wilde vroeger schrijfster worden. Maar soms ook boerin, of onderzoekster. Niet gek dus dat ze biologie ging studeren. Tijdens haar onderzoeksstage in Cádiz, Spanje, waar ze het stressysteem van larven van een platvis onderzocht, werd bevestigd wat ze eigenlijk al wist. Liever dan acht maanden met hetzelfde onderzoek bezig te zijn, leert ze iedere dag wat nieuws over alles wat met de aarde en natuur te maken heeft. Ze deed er een master Science Communication achteraan en tijdens haar stages bij Labyrint Radio en Noorderlicht online wist ze het zeker; ze wilde wetenschapsjournalist worden. Nu schrijft ze alweer vijf jaar voor verschillende media als NEMO Kennislink, Trouw, Opzij, Roots en Eos magazine.

In haar vrije tijd is Anne het liefst zo vaak mogelijk onder water. Als het even kan met duikpak en flessen in tropische wateren, maar op andere dagen voldoet een zwembad ook. Daarnaast tovert ze graag buffetten op tafel voor haar eigen cateringbedrijfje, gaat ze graag op reis en is ze iedere zomer wel op een festival te vinden.


E-mail

Foto: Joe Hammond, Hammond Images

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Anne van Kessel.

Foto door joe gesneden

Publicaties door Anne van Kessel

1–50 van 124
Weergave: Relevantie / Datum
800px johannawesterdijk1930

Werken en feesten vormt schoone geesten

Dreamstimefree219210

Help patiënten goede keuzes te maken

E neus

Elektronische neus snuffelt in poepbiobank

Mdgs infographics english mdg3

Zijn vrouwen en mannen inmiddels gelijk?

Medicijnmarktinbenin

De kracht van magische planten

1280px red quinoa

De superonzin van superfoods