Aids en een stad in doodsangst
“Deze week vindt de Internationale AIDS Conferentie plaats. Kennislinkredacteur Marjolein Overmeer bezocht de fototentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996 in het Stadsarchief en schreef het volgende verslag:”
“Deze week vindt de Internationale AIDS Conferentie plaats. Kennislinkredacteur Marjolein Overmeer bezocht de fototentoonstelling Aids in Amsterdam 1981-1996 in het Stadsarchief en schreef het volgende verslag:”
De helft van alle diersoorten op aarde is in 2100 mogelijk uitgestorven. Uit wanhoop om de wereldwijde achteruitgang van de biodiversiteit tot stilstand te brengen, startte National Geographic-fotograaf Joel Sartore ‘Photo Ark’, dat in het Museon te zien is.
Het duurde lang maar de computer wordt eindelijk beter in het herkennen van beelden. Hij kijkt daarvoor een trucje af van de mens. Nederlandse wetenschappers ‘leren’ de computer kijken.
Als we in Google een zoekterm intikken, dan wordt ook meteen een plaatje getoond. Dat is mede dankzij de Nederlandse wetenschapper Arnold Smeulders, die met zijn beeldherkenningssoftware baanbrekend werk afleverde. Toch maakt hij zich zorgen over artificiële intelligentie.
Vage Romeinse letters op een beschadigde steen zijn moeilijk te lezen, tenzij je gebruikmaakt van ‘RTI’, ‘reflectance transformation imaging’. Met dat fotosysteem maak je beelden waarop je het licht naderhand kunt aanpassen. Handig, want daardoor zijn details goed te on...
Hieronder zijn foto’s uit 2011 te zien die door de redactie als bijzonder bestempeld zijn.
Van 16 tot en met 24 oktober barst de Week van de Geschiedenis weer los in Nederland, deze keer met als thema “Land en Water”. En ook Kennislink is als deelnemer natuurlijk weer van de partij.
Onderzoekers van de Universiteit van London zijn er in geslaagd een halfvergane brief van de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone te ontcijferen. De tekst werd leesbaar door het document t...
Kennislink Biologie plaats regelmatig een mooie of opmerkelijke foto. Op deze pagina vind je een overzicht van de foto’s die tot nu toe verschenen.
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) startte onlangs een klinisch onderzoek waarbij fluorescerende kleurstoffen tijdens kankeroperaties worden gebruikt. Deze fluorescerende kleurstof maakt de lymfeklier of tumor lichtgevend zodat de chirurg precies kan zien welk weefsel hij moet w...
Insecten worden pas echt mooi als je ze van heel dichtbij bekijkt. Macrofotografie toont ons de kleurrijke en gedetaileerde wereld van deze kleine diertjes. Het vinden van de juiste camera-instellingen is een continue afweging van meerdere factoren. Maar een vlinder wacht niet.