Apenklonen of Dolly 2.0?2 februari 2018Apenklonen of Dolly 2.0?De media stonden eind januari 2018 bol van het nieuws over de twee apenklonen uit China. De afgelopen 20 jaar zijn er al heel veel dieren gekloond. Waarom is dit dan zulk groot nieuws?
Waarom ook genetisch gemodificeerde dieren het moeilijk gaan krijgen27 februari 2018De lijst GMO-dieren met een handige extra eigenschap wordt langerDe laatste jaren zijn genetisch gemodificeerde dieren steeds vaker in het nieuws. Echt applaus voor al dat geknutsel met de genen is er niet. Hoe komt dat?
Pipo de Kloon weet echt niet waar 'zijn' mand stond28 oktober 2016In hoeverre is een kloon hetzelfde als het origineel?Op het NOS-journaal werd gesuggereerd dat China de eerste gekloonde hond ter wereld heeft geproduceerd, bedoeld werd: de eerste genetisch-gemodificeerde hond. In Zuid-Korea maken ze al langer kloon-ho...
Gentech wordt nu pas echt spannend - maar bijna niemand heeft dat door14 januari 2016Genetische kettingreactie is fascinerend én alarmerendIn het verleden is er veel ophef geweest over stier Herman, het eerste dier met een 'menselijk' gen, en over het gekloonde schaap Dolly. Tegenwoordig concentreert de aversie tegen gentech zich op neve...
‘Wetenschap maakt het verhaal geloofwaardig’9 mei 2024Feit in fictie: Stefan BrijsIn fantasierijke verhalen kunnen wetenschappelijke feiten houvast bieden, vindt de Vlaamse schrijver Stefan Brijs. Zowel aan de lezer als de auteur.