Robert Visscher

Robert (1981) wil alles weten van techniek en is vooral nieuwsgierig naar uitvindingen. Of het nu om nieuwe roeren voor schepen, flexibele elektronica of beveiligingssystemen voor treinen gaat. Hoe zit iets precies in elkaar, hoe werkt het en waarom hebben we dat nodig? Voor NEMO Kennislink werkt Robert als eindredacteur en redacteur techniek.

Bij zijn studiekeuze twijfelde hij over een bèta- of alfastudie. Hij koos uiteindelijk voor geschiedenis (Universiteit Leiden) en American Studies (Universiteit Utrecht) en studeerde in beide af. Na zijn studies koos hij voor de wetenschaps- en techniekjournalistiek omdat het zo’n goede combinatie is van alfa en bèta.

Robert schrijft ook voor dagblad Trouw, Sprout, KIJK en De Ingenieur. Onlangs publiceerde hij samen met Martine Zeijlstra het boek Delen doe je zo. De deeleconomie in de praktijk (Forte Uitgevers 2016). Meer info vind je op www.delendoejezo.nl. Daarnaast gooit hij graag met een basketbal, staat vrijwel dagelijks op een longboard en is gek op toneel. Hij bezoekt ook meerdere malen per jaar Berlijn. De beste verhalen over de Duitse hoofdstad verzamelt hij op zijn website www.placetobe.info

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Robert Visscher.

Visscher robert

Publicaties door Robert Visscher

1–50 van 184
Weergave: Relevantie / Datum
Stempotlood

Waarom stemmen we nog met potlood en papier?

22685215856 21eae94a1f b

Dit artikel werd niet geschreven door een robot

Schermafdruk 2016 11 07 14.48.37

‘Televisieserie “Als de dijken breken” zeer realistisch’

Superheld

‘In de toekomst hebben we allemaal superkrachten’

5709302087 68d685098f o

Sneller tijdrijden in de Ronde van Italië dankzij slimme fiets

15

De verborgen wereld van Jheronimus Bosch