Arnout Jaspers

Arnout Jaspers (1958) is freelance wetenschapsjournalist en op redacties nogal eens de laatste toevlucht als het gaat over onderwerpen waarbij hermetische formules of statistiek een belangrijke rol spelen.
Na zijn studie natuurkunde in Leiden werkte hij onder meer voor Natuur & Techniek, NRC Handelsblad en de Volkskrant, en recent veel voor de VPRO en de NTR.
Hoewel heldenverering niet in zijn aard ligt, zijn Albert Einstein en Richard Feynman twee inspiratiebronnen, ook vanwege hun talent voor de pakkende one-liner. Neem deze van Feynman: ‘Science is a way of trying not to fool yourself.’

Elke natuurkundige is een halve wiskundige, wat goed van pas kwam in de zes jaar dat hij hoofdredacteur was van wiskundetijdschrift Pythagoras. Als bekroning van zijn onverantwoord veel tijd verslindende hobby – breinbrekers ontwerpen – publiceerde hij in 2012 de bundel Het Labyrint van Occam.

Als redacteur van Kennslink neemt hij zich voor vooral te laten zien, dat wiskunde tot in alle haarvaten van de moderne samenleving is doorgedrongen, en daar ook niet gemist kan worden.

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Arnout Jaspers.

Selfieklmei2016

Publicaties door Arnout Jaspers

1–50 van 119
Weergave: Relevantie / Datum
Kaartaanboord

Waarom ziet de grens tussen dag en nacht op een wereldkaart er zo raar uit?

Zuidchinese zee

Zo verdeel je de Zuid-Chinese zee (en taart) afgunstvrij

Ioncore2

Claim: een quantumcomputer kan nu al

Bingedrinken

Een welgemeend advies aan de matige drinker

Bodemsamples

Bodem kan fors bijdragen aan broeikaseffect

Brouwer urysohn alexandrov

De grondlegger van de topologie inspireert nog steeds

Trump protest chicago march 11  2016

Wanhoopspogingen om Trump uit het Witte Huis te houden

Openingsfoto

‘Wees niet onverantwoordelijk, kies een ander probleem’

Moules frites

Hoe mosselen gifpillen kunnen worden