Kweekvlees - van het lab naar het schap?22 mei 2018Kweekvlees - van het lab naar het schap?Afgelopen week was er een Tweede-Kamerhoorzitting over kweekvlees. We schreven eerder over de obstakels van het markt-klaar maken van dit diervrije vlees.
Waarom eet je zoals je eet?27 september 2019NEMO Kennislink Live over duurzaam eetgedragWe zijn het afgelopen jaar meer vlees gaan eten, bleek deze week uit Wagenings onderzoek. Desiree Hoving sprak tijdens NEMO Kennislink Live met drie experts over duurzaam eetgedrag.
Leren schoenen uit het lab25 april 2019Na kweekvlees is nu de beurt aan kweekleerVervuiling, slechte werkomstandigheden en heel veel afval. De leerindustrie staat er niet goed op. Kweekleer kan op alle fronten voordelen bieden. Extra bonus: je hoeft er geen dieren voor te slach...
Wat bracht de wetenschap ons in 2018?20 december 2018NEMO Kennislink kijkt terug op een jaar wetenschapIn de voorlaatste week van het jaar kijkt de redactie van NEMO Kennislink terug op de wetenschap van het afgelopen jaar.
Massaal aan de mensburger?6 september 2013De mogelijk- en onmogelijkheden van kweekvleesSinds de presentatie van de eerste hamburger van kweekvlees enkele weken geleden lijkt het slechts nog een kwestie van tijd voor kweekvlees de supermarktvriezers bereikt. Maar is dat wel zo? En kan...
Onze haat-liefdeverhouding met de biefstuk25 februari 2015Onze haat-liefdeverhouding met de biefstukNergens klinkt de roep om ‘ander eten’ zo luid als rond de consumptie van vlees. ‘Uiteindelijk zal onze eiwitvoorziening dan ook behoorlijk veranderen’, voorspelt hoogleraar humanistische wijsbegee...