Ik ben een groot liefhebber van muziek. Ik luister er graag naar en steek ook tijd en aandacht in mijn apparatuur door zogeheten Hifi of High-End Audio-apparatuur te gebruiken.
Wie: Ezra Delahaye Wat: Filosoof en theoloog Waar: Radboud Universiteit in Nijmegen Studies: Filosofie en theologie Deze studies gekozen omdat: De studies je deelgenoot maken aan een traditie van meer dan 2000 jaar van denken. Geboren: Breda 1988 Grootste inspiratiebron: Gedachten uitgedrukt in woorden. Oftewel: filosofie, theologie, literatuur. Leukst aan wetenschapper zijn: Betaald krijgen om je intellectueel te verbreden en verdiepen Moment dat het verschrikkelijk was: Als ik iets moet herschrijven. Dat is ontzettend vermoeiend, dan ga ik echt met spullen gooien!
Hobby: Denken, lezen, series kijken. Houdt van: Leven, zijn vriendin, Donald Duck Houdt juist niet van: Boeken die niet van een schermpje te lezen zijn. Eet het liefst: Vlees en lekkere friet
Faces of Science op Twitter (#FacesofScience): @ScienceFaces volgen
Faces of Science op Facebook:
Ezra Delahaye heeft het te druk en is daarom gestopt met bloggen voor Faces of Science. Hij is nog wel regelmatig ‘life’ te zien met andere Faces of Science tijdens lezingen in de OBA.
Ik ben een groot liefhebber van muziek. Ik luister er graag naar en steek ook tijd en aandacht in mijn apparatuur door zogeheten Hifi of High-End Audio-apparatuur te gebruiken.
Wanneer is iemand gek?
Iedereen kent de beelden van vrouwe Justitia met de blinddoek. Daarmee zeggen we dat het recht onbevooroordeeld is en daarmee de rechtvaardigheid ook. Maar kan rechtvaardigheid ooit echt blind zijn?
Heb je recht op jezelf? Dé tip van Socrates:
Ik ga in deze blog kleur bekennen in de zwarte pieten-discussie, hoewel die kleur niet moeilijk te raden is.
De Franse filosoof Albert Camus schrijft aan het begin van zijn boek ‘De Mythe van Sissyphus’ dat er maar één werkelijk filosofisch probleem is, namelijk de zelfmoord.
Interdisciplinariteit betekent dat je tussen twee disciplines in zit. Feitelijk houdt het voor een onderzoeker in dat je twee of meer vakgebieden combineert in je onderzoek. Een variant van de interdisciplinariteit is de multidisciplinariteit. Hierbij werken onderzoekers uit verschillende veld…
Onlangs sprak ik op een conferentie. Dit is een standaard onderdeel van een baan in de wetenschap. Conferenties zijn altijd ontzettend leuke ervaringen, je mag over je eigen onderzoek vertellen en luisteren naar wat anderen over hun onderzoek te vertellen hebben. Helaas ligt deze conferentie a…
In deze blog ga ik in op de actualiteit. Nu kan ik wel schrijven over wat er gisteren op het nieuws te zien was (of reëler: wat er gisteren op internet te lezen was), maar liever heb ik het over actualiteit als zodanig.
Een lidmaatschap mag niet bepalen wie je bent.
Stel je voor: je hoort bij een club en je lidmaatschap van die club betekent echt alles voor je. Dat lidmaatschap is zo belangrijk dat jij jezelf altijd meteen voorstelt als een lid van die club. Nu komt er op een dag een man naar je toe en die zegt: ja, jij bent lid van die club, maar dat is …
Het is waarschijnlijk onverwachts, maar als filosoof en theoloog is het thema ‘dieren’ van heel veel verschillende kanten te benaderen.
Ik had eigenlijk geen tijd om deze blog te schrijven, maar kennelijk had ik het toch. Anders zou deze blog hier nu niet staan.
Nietzsche: God is dood. God: Nietzsche is dood. Nietzsche: Touché.
De vraag die iedere filosofiestudent minstens één keer per gesprek hoort, is: “Oh, je studeert filosofie… wat kun je daar eigenlijk mee?” Of de variant: “Wat doe je dan eigenlijk?” Mij is dit gelukkig nooit overkomen, omdat filosofie mijn tweede studie was. En vergeleken bij mijn eerste studie…
Wat doe je als je stervende bent? Hoe ga je om met het feit dat je niet veel tijd meer hebt? Blijf je gewoon doen wat je doet of gooi je je hele leven overhoop? Lees je dat ene boek nog uit? Blijf je naar je werk of naar school gaan? Of stop je gewoon met alles? Maak je zelf een eind aan je le…
Heb je wel eens een ervaring gehad die je leven veranderd heeft? Een bijzonder iemand ontmoet of een heel speciaal boek gelezen? Er zijn boeken, ontmoetingen, ervaringen die je leven volledig overhoop gooien en het is heel natuurlijk om deze ervaringen te willen begrijpen. Denk bijvoorbeeld aa…