Malini Witlox

Malini Witlox (1980) had op de Middelbare School nooit verwacht dat ze nog eens over binaire code en wiskunde zou schrijven. Nagenoeg standaard had ze op het VWO een onvoldoende voor Wiskunde A, een flinke tijdsinvestering in huiswerk ten spijt. Om te kunnen programmeren hoef je anno 2016 echter geen Ionica Smeets te zijn. Verschillende apps en plug-ins nemen de ingewikkelde code en het rekenwerk voor hun rekening. Zelfs kinderen kunnen de was doen met programma’s als Scratch en Lego Mindstorms. Logisch nadenken, is het enige wat nodig is. Durven proberen en durven te falen. De computer ontploft heus niet als je op het verkeerde knopje drukt.

Als echte alfa, was de studiekeuze direct duidelijk. Malini wilde journalist worden (2002 afgestudeerd), het enige beroep waar je nieuwsgierigheid geen grenzen hoeft te kennen en waar je alles mag vragen wat je maar wil.

Computers gaan nog belangrijker worden dan ze al zijn. De toekomst ligt in big data. Een mooi, maar ook eng perspectief. Hoe zit het met privacy, wat kunnen we eigenlijk met al die informatie en hoe gaat het verder, weten bedrijven of overheid straks (misschien nu al?) alles van ons? Het zijn zaken die haar fascineren.

Malini schrijft ook voor het ANP, Nieuwsblad Transport, Onderwatersport, Prima Onderwijs, Computers op School en verschillende dagbladen. In haar vrije tijd is ze meestal onder water te vinden, in de zomer in Nederland en in de winter het liefst in het warme buitenland. Verder staat ze soms op de surfplank en slaat ze met regelmaat tegen een squashbal of tennisbal.

Staat hier geen beschrijving of heeft u opmerkingen over de beschrijving of foto? Stuur ons dan via [email protected] een korte beschrijving en een foto van Malini Witlox.

Img 0864

Publicaties door Malini Witlox

1–18 van 18
Weergave: Relevantie / Datum
Rp p 1890 a 15871

Vanuit je luie stoel schilderijen taggen