Yannick Fritschy

Yannick Fritschy

Hoewel zijn exotische naam anders doet vermoeden, is Yannick Fritschy in 1987 geboren in Amsterdam. Hij heeft nooit geweten wat hij wilde worden, maar is erachter gekomen dat het ook nergens voor nodig is om dat te weten.

Yannick houdt van exacte vakken en van taal, wat leidde tot een bachelor natuur- en sterrenkunde, een bachelor klassieke talen en een master natuurkunde met traject wetenschapscommunicatie. Van daaruit is hij in 2013 de wetenschapsjournalistiek in gerold en er sindsdien nooit meer uit gerold.

Momenteel is Yannick redacteur bij de Nederlandstalige New Scientist. Daarnaast schrijft hij voor onder andere KIJK en uiteraard NEMO Kennislink. Hoewel hij geen sterrenbeeld kan aanwijzen, gaan zijn artikelen vooral over astronomie. Verder is hij (mede)auteur van drie pocketboekjes voor volwassenen en twee wat dikkere boeken voor kinderen.

In zijn vrije tijd is Yannick veel bezig met sport, zowel actief (tennis, hardlopen, voetbal, fietsen) als passief (zo’n beetje alles waar geen auto, motor of paard bij aan te pas komt). Zijn favoriete muziekinstrument is de theremin & zijn favoriete leesteken de ampersand.

Alle publicaties van Yannick Fritschy