5 vragen over soja als melkvervanger14 september 20235 vragen over soja als melkvervangerIs sojadrink een duurzaam alternatief voor koemelk? Of is het eerder een grote veroorzaker van ontbossing in de Amazone? De reacties op onze podcast over koemelk logen er niet om, dus Tanja Speek Lees artikelPodcastKaas zonder koe?3 augustus 2023Kaas zonder koe3 februari 2023Kaas zonder koeKaas maken zonder dat er een dier aan te pas komt. Dat kan als gisten het benodigde melkeiwit maken. “We gebruiken micro-organismen als cel-fabriekjes om een specifiek ingrediënt te maken.”Een duurzamere toekomst met bacteriën18 januari 2023Een duurzamere toekomst met bacteriënHoe kunnen bacteriën als levende fabriekjes de toekomst duurzamer maken? NEMO Kennislink zet vijf toekomstige toepassingen op een rij. Combitherapie breed inzetbaar tegen voedselallergie14 september 2020Combitherapie breed inzetbaar tegen voedselallergieUit een grote reviewstudie naar therapieën tegen voedselallergieën begin dit jaar blijkt dat een allergische reactie op voedsel voorkomen kan worden door blootstelling aan het allergeen te combiner...'Verbruik minder water, begin bij je boodschappen'14 maart 2019Interview met Arjen Hoekstra, professor watermanagement aan de Universiteit Twente, over watergebruikWe springen kwistig om met water. Arjen Hoekstra ontwikkelde een tool waarmee consumenten en beleidsmakers een watervoetafdruk kunnen berekenen.
Kaas zonder koe3 februari 2023Kaas zonder koeKaas maken zonder dat er een dier aan te pas komt. Dat kan als gisten het benodigde melkeiwit maken. “We gebruiken micro-organismen als cel-fabriekjes om een specifiek ingrediënt te maken.”
Een duurzamere toekomst met bacteriën18 januari 2023Een duurzamere toekomst met bacteriënHoe kunnen bacteriën als levende fabriekjes de toekomst duurzamer maken? NEMO Kennislink zet vijf toekomstige toepassingen op een rij.
Combitherapie breed inzetbaar tegen voedselallergie14 september 2020Combitherapie breed inzetbaar tegen voedselallergieUit een grote reviewstudie naar therapieën tegen voedselallergieën begin dit jaar blijkt dat een allergische reactie op voedsel voorkomen kan worden door blootstelling aan het allergeen te combiner...
'Verbruik minder water, begin bij je boodschappen'14 maart 2019Interview met Arjen Hoekstra, professor watermanagement aan de Universiteit Twente, over watergebruikWe springen kwistig om met water. Arjen Hoekstra ontwikkelde een tool waarmee consumenten en beleidsmakers een watervoetafdruk kunnen berekenen.