Introductie tot het schimmelrijk5 december 2017Introductie tot het schimmelrijkSchimmels zijn overal, in de lucht, het water en de bodem. Soms als eencellige, soms als spore, maar meestal als lange draden die samen een netwerk vormen. Ongeveer 100.000 soorten zijn bekend en b...
Faces of ScienceIntroductie drie nieuwe _Faces of Science_3 februari 2015Introductie drie nieuwe _Faces of Science_Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een natuurkundige, een arts-onderzoeker en een politicoloog. Benieuwd wie het zijn?
Faces of ScienceDe anatomie van het printen van een Rembrandt13 mei 2022Wat er komt kijken bij het 3D-printen van schilderijenMusea lenen regelmatig elkaars schilderijen voor nieuwe tentoonstelllingen. Maar wat moet je als een schilderij te broos is om het te vervoeren? Wij lieten een schilderij van Rembrandt van Rijn 3D-...
Faces of ScienceVan burgerbakker tot natuurfilosoof17 maart 2022Van burgerbakker tot natuurfilosoofOp de middelbare school wezen alle beroepstesten in de richting van psychologie. Ik zag mijzelf al voor me als een doorwinterde detective-psycholoog, maar na tien minuten les wist ik eigenlijk al: ik ...
Faces of Science100% dokter21 februari 2022100% dokterSommige mensen weten vanaf kinds af aan 100 % zeker dat ze later dokter willen worden. Word je een slechtere dokter als je geneeskunde 'slechts' interessant vindt, maar niet 100% overtuigd bent?
Faces of SciencePuzzelen op zeldzame tumoren6 januari 2020Puzzelen op zeldzame tumorenPromoveren is niet altijd gemakkelijk, toch heb ik er nooit een moment spijt van gehad. Het begon allemaal met Julia, een 12-jarig meisje met schildklierkanker.
Faces of ScienceTerug naar de schoolbanken28 november 2019In Your Face wetenschapsquiz op het Sint-MaartenscollegeFaces of Science bestaat vijf jaar! Om dat te vieren, gingen alle Faces langs bij hun oude middelbare school. En dus stapte ook ik weer binnen bij mijn oude school, het Sint-Maartenscollege in Maastri...
Faces of ScienceAan tafel met de koning9 december 2019De Avond van Wetenschap&MaatschappijSta je aan het begin van de middag nog met een schroevendraaier in je hand, een paar uur later zit je in gala tegenover de koning aan tafel. Als promovendus maak je soms gekke dingen mee.
Faces of ScienceOp safari door de kosmos3 juli 2019Op safari door de kosmosDe meeste onderdelen van het heelal veranderen nauwelijks tijdens één mensenleven. Maar andere galactische gebeurtenissen zijn juist binnen weken weer voorbij, en vereisen een pijlsnelle reactie van w...
Faces of ScienceHoe algoritmes ons helpen anders naar de geschiedenis te kijken19 december 2018Wat zou je doen met een miljoen?Faces of Science en historicus Thomas en zijn collega Melvin Wevers dromen van een historisch AI lab, maar wat hebben kunstmatige intelligentie en geschiedenis eigenlijk met elkaar te maken?
Faces of ScienceIntroductie drie nieuwe _Faces of Science_12 mei 2015Introductie drie nieuwe _Faces of Science_Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een neuropsycholoog, een celbioloog en een natuurkundige. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…
Faces of ScienceIntroductie drie nieuwe _Faces of Science_7 april 2015Introductie drie nieuwe _Faces of Science_Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een natuurkundige, een socioloog en een muziektechnoloog. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…
Faces of ScienceIntroductie drie nieuwe _Faces of Science_3 maart 2015Introductie drie nieuwe _Faces of Science_Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een sterrenkundige, een medisch ingenieur en een historicus. Benieuwd wie het zijn?
Faces of ScienceKnappe en minder knappe koppen - de introductie12 oktober 2016Knappe en minder knappe koppen - de introductieIn de wetenschap en daarbuiten heb je knappe en minder knappe koppen. Tijd voor een introductie van de knappe koppen in de biotechnologie.
'Zonder veehouderij minder ziektes van dier op mens'15 augustus 2023Heel Nederland vegan: ZoönosenDe Nederlandse veehouderij is een bron van zoönosen. Wat als we geen vlees meer zouden eten en produceren in Nederland? We zouden een reductie zien in virussen als het vogelgriepvirus, volgens viro...
20 jaar NEMO Kennislink langs virussen en epidemieën20 april 202320 jaar NEMO Kennislink langs virussen en epidemieënDeze week vieren we dat we 20 jaar bestaan. Aan de hand van hoe wij schreven over ziekte en epidemieën laat hoofdredacteur Robert Visscher zien hoe NEMO Kennislink zich in twee decennia ontwikkelde.
'Een journalist moet zich realiseren wat een verhaal doet met de samenleving'20 april 2023Lector Liesbeth Hermans en hoofdredacteur Robert Visscher over constructieve journalistiekHoofdredacteur Robert Visscher praat met Liesbeth Hermans over de journalistiek van de toekomst.
The Art of Zoom gemist? Kijk hier terug!25 januari 2022Theatrale Zoom-meeting vormt afsluiting van The Human Zoo(m)In The Human Zoo(m) onderzocht NEMO Kennislink de invloed van videobellen op ons leven. We sloten het thema 17 januari af met een goedbezochte theatrale Zoom-meeting. Kijk de avond hier terug!