Koen de Koning
Faces of Science

Koen de Koning

Sociaal-ecoloog/wiskundige, WUR

  • email
  • linkedin

“Klimaat- en duurzaamheidsproblemen oplossen met behulp van wiskunde.”


Wie:
Koen de KoningWat:
Sociaal-ecoloog/wiskundige

*
Waar:* Wageningen Universiteit

*
Studie:* Bos- en Natuurbeheer in Wageningen

Koen de Koning

Tessa Posthuma de Boer voor Faces of Science

*
Promotie gaat over:* Invloed van overstromingsrisico en klimaatverandering in de huizenmarkt, met wiskundige modellen breng ik dit risico in kaart

*
Ik koos dit vakgebied omdat:* Ik het heel interessant vind om bezig te zijn met wiskundige modellen van complexe systemen. Geboren:
25-07-1991, te Venlo
 

Leukste aan wetenschapper zijn:
Je stelt continu vragen die je helpen begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en hoe dingen elkaar beïnvloeden, zodat we met die kennis uiteindelijk de wereld een beetje beter kunnen maken.Meest bijzondere moment als wetenschapper:
Talloze! Het leukste en meest inspirerende zijn de vriendschappen met wetenschappers van over de hele wereld. Taal, cultuur en zelfs internationale conflicten zijn daarin nooit een barrière.

*
Moeilijkste aan wetenschapper zijn:* Je verandert de wereld niet continu. Soms vergt het veel geduld en maanden werken zonder concrete resultaten. Het is dan wel eens lastig om gemotiveerd te blijven in je werk.Hobby’s:
Natuur(fotografie), reizen, schaatsen, wielrennen, koken en bier brouwen 


Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken:
Ik wil graag studenten inspireren voor een carrière in de wetenschap. Ik hoop ook een deel van de keuzestress weg te nemen, omdat je studiekeuze nooit definitief andere deuren sluit. Ik vind het leuk om mensen een kijkje te geven in mijn keuken, en wie weet leren mijn lezers er ook nog eens wat van!Wie is je grote voorbeeld:
Robbert Dijkgraaf, hij is een bescheiden maar toch een hele enthousiaste wetenschapper. Hij legt zeer ingewikkelde materie op een simpele en boeiende manier uit.Wat wilde je worden toen je 7 was:
ScheepsbouwkundigeEn toen je 17 was:
Safarigids in AfrikaLeukste reactie op je onderzoek:
Mijn professor dierecologie toen ik vertelde dat ik nu de huizenmarkt bestudeer: ‘dat is heel interessant!’ Het verraste mij dat hij daarmee weer interessante mogelijkheden zag die mij uiteindelijk tussen de olifanten in Zuid-Afrika bracht.


Ik en de media:

Koen bij FunX, vanaf 22 minuten

Koen bij Focus Wetenschap

Onderzoek van Koen in Tubantia

Alle publicaties van Koen de Koning