Afra Foli
Faces of Science

Afra Foli

Sociale geografie, UvA

  • email
  • x
  • linkedin

"Wij zijn ons afval"


Wie:
Afra Foli


Wat:
Sociale geograaf


Waar:
Universiteit van Amsterdam


Studie:
Bachelor Sociale Geografie en Planologie in Utrecht met uitwisseling aan de University of Toronto; research master Urban Studies in Amsterdam met onderzoek aan de University of Pretoria.


Promotie gaat over:
Hoe de inwoners van Accra (Ghana) omgaan met afval als een groeiend probleem en wat voor invloed afvalverwerking heeft op sociale ongelijkheid in de stad. De stad groeit snel, de hoeveelheid afval dus ook.


Ik koos dit vakgebied omdat:
Ik geïnteresseerd ben in stedelijke dynamiek. Ik wilde focussen op afvalverwerking omdat ik in Accra woonde en toen al zag dat het groeiende afvalprobleem zorgde voor een groeiend bewustzijn en actievoering.


Geboren:
1992, Manilla


Leukste aan wetenschapper zijn:
Vragen stellen. Nieuwsgierigheid is belangrijk. Als ik tegenover iemand zit die veel en graag vertelt is dat geweldig, en als ik met iemand spreek die zuinig met woorden is, probeer ik die informatie toch slim te verkrijgen – op voorwaarde van wederzijds respect natuurlijk.


Moeilijkste aan wetenschapper zijn:
Af en toe word ik onzeker, bijvoorbeeld omdat een idee waar ik aan werk niet van de grond komt of niet aansluit bij bestaande wetenschap. Dan kan het moeilijk zijn om dat los te laten en verder te gaan.


Hobby’s:
Lezen, eten, popcultuur


Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken:
Pas aan het einde van mijn bachelor kreeg ik door wat promoveren is. Ik hoop te laten zien dat wetenschap verschillende gezichten heeft en dat het een goede optie is voor nieuwsgierige mensen.


Wie is je grote voorbeeld:
Ik laat me door veel mensen inspireren. Nu ik met veldwerk bezig ben denk ik vaak aan Zora Neale Hurston. Zij was een schrijfster en antropologe die toegewijd was aan haar zoektocht naar waarheid en waardigheid.


Wat wilde je worden toen je 7 was:
Atlete


En toen je 17 was:
Iets met internationale betrekkingen


Leukste reactie op je onderzoek:
Als mensen in Accra zeggen dat mijn onderzoek belangrijk is. Het voert de druk op, maar het is wel leuk om te horen.

Alle publicaties van Afra Foli