Je leest:

Lezersvraag: Liggen er ook economische kansen die voortkomen uit de coronapandemie?

Lezersvraag: Liggen er ook economische kansen die voortkomen uit de coronapandemie?

In mei riepen wij onze nieuwsbrieflezers op om vragen over de coronacrisis voor te leggen aan onze redactie en de coronadenktank. Hier geven wij kort antwoord op een lezersvraag en wijzen we op relevante artikelen op NEMO Kennislink.

Eén van onze lezers had de volgende vraag voor de coronadenktank:

“Liggen er ook economische kansen die voortkomen uit de coronapandemie?”

“Ja, een crisis leidt vaak tot momenten van herbezinning en dat kan sociaal-economisch gezien heel nuttig zijn”, zegt econoom Esther Mirjam-Sent. “Volgens de Oostenrijkse econoom Joseph Schumpeter moeten economische systemen van tijd tot tijd zelfs flink opgeschud worden om gezond te blijven. Je moet soms afscheid durven nemen van bepaalde sectoren die niet langer productief zijn en kijken waar nú de beste mogelijkheden liggen. Uiteindelijk kan zo’n crisis dan leiden tot meer welvaart en een betere samenleving. Maar dat is natuurlijk geen fijne boodschap voor mensen die getroffen worden.”

Verder lezen:

Wij brachten een groep experts uit de volle breedte van de wetenschap bijeen in onze coronadenktank en bevroegen hen naar de gevolgen van deze crisis voor ons leven en onze samenleving. Ga naar de denktank.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 26 juni 2020

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

Thema: Leven in tijden van corona

Melanie Kranenburg
Leven in tijden van corona
Wat zijn de gevolgen van de coronapandemie - nu, en in de toekomst? Wij verbinden ervaringen uit de samenleving met wetenschappelijk onderzoek. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven, maar ook voor wie zelf wil meepraten.
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.