Faces of ScienceDe ideale combinatie van veldwerk en laboratoriumonderzoek12 april 2018Waarom ik koos voor biologieOp de middelbare school was ik vooral bezig met tof zijn en pas op het laatste moment ook met een studie kiezen. Biologie was het leukste dat ik kon bedenken en dat heeft nu, met uitzicht op de baa...
Ziekmakers: van ‘iets in de lucht’ naar één organisme2 augustus 2023Voortschrijdend inzicht over de ontdekkingen van toenDe ontdekking van bacteriën, virussen en ander klein gespuis veranderde onze kijk op ziektes volledig. Is de labgerichte visie op ziektes inmiddels doorgeslagen?
Faces of ScienceZo kies je de ideale studie!30 mei 2022Zo kies je de ideale studie!Wat wil je later worden? En wat ga je studeren om die toekomstdroom waar te maken? Faces of Science geeft studietips!
Ebola-uitbraak als podium voor vaccinonderzoek25 mei 2018Ebola-uitbraak als podium voor vaccinonderzoekDe Wereldgezondheidorganisatie stuurde vorige week ruim 7500 doses van een experimenteel ebolavaccin naar Congo. De organisatie hoopt daarmee de uitbraak van de dodelijke infectieziekte in te dammen.
De wonderbaarlijke methaanloze zeewierkoe29 november 2017Kan zeewier de veeteelt groener maken?Zeewier wordt met regelmaat geprezen als het 'voedsel van de toekomst'. Het zou uitstekend kunnen dienen als vleesvervanger. De ironie wil echter dat ook de veevoederindustrie verwachtingsvol naar zee...
Faces of ScienceWeg met de bikinigeneeskunde!7 februari 2024Waarom meer aandacht voor vrouwen en meisjes in medisch onderzoek zo belangrijk isAls mensen ziek zijn, genezen we hen nog steeds met een mannelijke blik. Vrouwen zijn echter geen kleine mannen met borsten, dus weg met die 'bikini-geneeskunde'!