'Wie plantaardig eet, moet goed weten wat hij doet'13 juni 2023Heel Nederland vegan: Wat betekent dat voor onze gezondheid?Geen worst, melk en hamburgers meer. Stel dat alle Nederlanders plantaardig gaan eten, wat zou dat betekenen voor de volksgezondheid?
Je leven is net begonnen en dan stort alles in21 juni 2020Je leven is net begonnen en dan stort alles inAls jongvolwassene met kanker val je tussen wal en schip. Je hoort niet meer bij de kinderen, maar nog lang niet bij de ouderen. Kanker bij deze leeftijdsgroep krijgt nauwelijks aandacht. Epidemiol...
Waarom lageropgeleiden vaker aan kanker overlijden dan hogeropgeleiden9 mei 2018Waarom lageropgeleiden vaker aan kanker overlijden dan hogeropgeleidenIn Nederland krijgt één op de drie mensen kanker. Het risico om aan die ziekte te overlijden is echter groter voor laag- dan hoogopgeleiden. Hoe kan dat?
Is vlees kankerverwekkend?30 oktober 2015Is vlees kankerverwekkend?Deze week hadden alle media het erover. Van bewerkt vlees krijgen we kanker, de worstjes kunnen we maar beter laten staan. Maar het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (Veehouderij kost veel meer dan het oplevert26 januari 2024Heel Nederland vegan: Gebruik van het landHoe zou ons land eruitzien als we alleen nog plantaardig voedsel produceren en consumeren? NEMO Kennislink boog zich de afgelopen maanden over dit gedachte-experiment en maakt nu de balans op. Medicatie op maat met een DNA-pas8 augustus 2024Medicatie op maat met een DNA-pasMet een gepersonaliseerde DNA-medicatiepas kan een apotheker of arts snel zien of je een medicijn wel goed verdraagt. Is zo'n pas de oplossing voor nare bijwerkingen van geneesmiddelen?
Veehouderij kost veel meer dan het oplevert26 januari 2024Heel Nederland vegan: Gebruik van het landHoe zou ons land eruitzien als we alleen nog plantaardig voedsel produceren en consumeren? NEMO Kennislink boog zich de afgelopen maanden over dit gedachte-experiment en maakt nu de balans op.
Medicatie op maat met een DNA-pas8 augustus 2024Medicatie op maat met een DNA-pasMet een gepersonaliseerde DNA-medicatiepas kan een apotheker of arts snel zien of je een medicijn wel goed verdraagt. Is zo'n pas de oplossing voor nare bijwerkingen van geneesmiddelen?