Faces of ScienceHoe bouw je een kunstmatige cel?12 juni 2019Hoe bouw je een kunstmatige cel?Mijn onderzoek is ontzettend spannend. Ik ga het celdelingsapparaat voor een kunstmatige cel bouwen! In deze blog wil ik uitleggen waar ik mee bezig ben, en waarom ik dat zo leuk vind.
Faces of ScienceFaces of Science breidt uit met 12 nieuwe onderzoekers28 februari 2019Faces of Science breidt uit met 12 nieuwe onderzoekersFaces of Science breidt uit: twaalf nieuwe onderzoekers gaan bloggen over hun leven in de wetenschap.
Spinozapremie voor celbioloog Anna Akhmanova15 juni 2018Spinozapremie voor celbioloog Anna AkhmanovaCelbioloog Anna Akhmanova krijgt de Spinozapremie voor baanbrekend onderzoek aan het cytoskelet en haar rol als pionier op het gebied van beeldvormende technieken.
Spinozapremie voor onderzoek naar het skelet van de cel15 juni 2018Marileen Dogterom gebruikt natuurkunde om de levende cel te begrijpenMarileen Dogterom kijkt met de blik van een natuurkundige naar het krachtenspel in levende cellen. Ze krijgt de Spinozapremie voor haar onderzoek naar de krachten die het geraamte van de cel uitoefent...
'Eerst maar iets fragiels bouwen dat het een beetje doet'20 april 2017Marileen Dogterom bouwt het skelet van een synthetische celEen levende cel werkt niet alleen door een samenspel van biochemische reacties, er komt ook mechanica bij kijken. Marileen Dogterom (TU Delft) onderzoekt hoe duw- en trekkrachten in de cel ervoor z...
‘Pas als je iets kunt bouwen, kun je het echt begrijpen’15 april 2025Even tot leven: Jan van HestGroots bouwen met de kleinste onderdelen. Wetenschappers bewegen moleculen richting leven. Maar wat beweegt hen? Deze aflevering: Jan van Hest.