Festival afgelopen

Hoe gaan we verder na corona?

Drie wetenschappers gaan met elkaar in gesprek over wat we kunnen leren van de crisis met het oog op de grote vragen van deze tijd.

Wat zijn de gevolgen van de corona-uitbraak op de langere termijn? Hoe ziet een duurzame samenleving eruit? Wat zijn solidariteit en rechtvaardigheid? Hoe krijgen we vertrouwen terug in onze samenleving? Paul van Tongeren (denker des vaderlands), Reint Jan Renes (gedragswetenschapper) en Katrien Luijkx (bijzonder hoogleraar ouderenzorg) geven ieder vanuit hun eigen expertise een minilezing en gaan vervolgens in gesprek met elkaar onder leiding van Anne van Kessel en Leon Heuts van NEMO Kennislink.

Dit coronagesprek is de afsluiting van de coronadialoogweek behorend bij ons thema: Leven in tijden van corona. Tijdens deze bijeenkomst zullen de wetenschappers ook ingaan op de opbrengsten van de Coronadialoog van 18 mei en de ervaringen vanuit verschillende generaties die we eerder dit jaar tijdens bijzondere rondetafelgesprekken opdeden. Singer-songwriter Collin Hoeve zal de coronadialoogweek samenvatten en afsluiten met een lied.

Programma

15.30 ‘Hoe gaan we verder na corona?’ – drie wetenschappelijke visies op de toekomst
16.00 Rondetafelgesprek onder leiding van Anne van Kessel en Leon Heuts
16.30 Muzikale afsluiting
Tilburg University

De coronadialoogweek

Deze bijeenkomst is onderdeel van de coronadialoogweek, van 17 tot en met 21 mei. Op 18 mei is het eerste event, waarbij experts en bezoekers met elkaar in gesprek gaan. Je bent uiteraard ook hier van harte welkom. Voor deze dialoog is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je op tijd in. De coronadialoogweek is een initiatief van NEMO Kennislink, VU/RIVM en Tilburg University.

20-05-2021
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie:
Online
Kosten: Gratis
Aanmelden voor dit evenement Volg hier de livestream