Lukas Snoek

Blogger Faces of Science

Profiel

Wie: Lukas Snoek

Wat: Cognitief neurowetenschapper

Waar: Universiteit van Amsterdam

Studie: Psychologie

Promotie gaat over: Hoe we emotie in het brein kunnen meten aan de hand van hersenscans

Ik koos dit vakgebied omdat: 
Cognitieve neurowetenschappen een ontzettend veelzijdig vakgebied is, dat theorieën en technieken gebruikt uit de psychologie, biologie en kunstmatige intelligentie, om zo de menselijke geest en het brein beter te begrijpen.

Geboren: 21 juni 1991, te Hoevelaken

Tessa Posthuma de Boer voor Faces of Science

Leukste aan wetenschapper zijn: Dat je van je interesse je baan kan maken!

Meest bijzondere moment als wetenschapper: Toen ik erachter kwam dat de resultaten van mijn eerste onderzoek precies overeenkwamen met onze verwachtingen (een zeldzaam scenario).

Moeilijkste aan wetenschapper zijn: Je werk is nooit af! Onderzoek kan altijd beter, en het is af en toe lastig om te zeggen: nu is het klaar.

Hobby’s: Alles wat met sport te maken heeft! Van tennis tot sportklimmen, en van volleybal tot surfen. En daarnaast af en toe op vakantie naar een ver land om te ontstressen van het drukke leven als promovendus.

Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken: Dat mensen een beter beeld krijgen van wat we kunnen (en niet kunnen!) met hersenscans voor psychologisch onderzoek.

Wie is je grote voorbeeld: Robbert Dijkgraaf. Hoe hij ontzettend complexe dingen kan uitleggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is, vind ik echt bewonderingswaardig.

Wat wilde je worden toen je 7 was: Leraar.

En toen je 17 was: Fysiotherapeut

Leukste reactie op je onderzoek: Toen na afloop van een rondleiding bij de MRI-scanner aan kinderen uit groep vijf van de basisschool een jochie vol enthousiasme riep: “Wat gaaf! Ik wil ook wetenschapper worden!”

Links:

Persoonlijke website van Lukas

Blogs van Lukas Snoek