Jordy Davelaar

Blogger Faces of Science

Profiel

Wie: Jordy Davelaar

Wat: Sterrenkundige

Waar: Radboud Universiteit

Studie: Natuur- en sterrenkunde

Promotie gaat over: Het modelleren (model maken) van de omgeving van superzware zwarte gaten; in het bijzonder het licht wat uitgezonden wordt wat we hier op aarde kunnen meten, dit doe ik onder andere door het te visualiseren met behulp van virtual reality.

Jordy Davelaar
Tessa Posthuma de Boer voor Faces of Science

Ik koos dit vakgebied omdat: Zwarte gaten zijn fascinerende objecten, ze zijn zo ongelofelijk zwaar! De zwaarste zijn miljarden keren zwaarder dan onze eigen zon, dat zorgt voor hele bijzondere effecten die beschreven worden door de theorieën van onder andere Albert Einstein.

Geboren: 18 september 1991

Leukste aan wetenschapper zijn: Het internationale karakter van de wetenschap. Ik heb al heel veel mensen van veel verschillende nationaliteiten ontmoet en veel nieuwe landen bezocht. En ik werk nu samen met mensen van over de hele wereld.

Meest bijzondere moment als wetenschapper: Mijn eerste werkende virtual reality simulatie zien met een VR bril, na maanden hard werken en veel programmeren was het uiteindelijke filmpje een geweldige ervaring.

Moeilijkste aan wetenschapper zijn: Het schrijven van lange papers in het Engels.

Hobby’s: Hardlopen, Netflix kijken, gamen op mijn PlayStation 4, boeken lezen.

Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken: Mijn enthousiasme voor de sterrenkunde door te geven, en mensen iets laten zien van hoe ongelofelijk mooi en bizar ons universum is.

Wie is je grote voorbeeld: Steve Jobs

Wat wilde je worden toen je 7 was: astronaut

En toen je 17 was: sterrenkundige

Leukste reactie op je onderzoek: Toen ik op een open dag van onze universiteit mijn virtual reality simulatie aan een aantal kleine kinderen liet zien was hun eerste reactie “oooh mamma, ik ben een echte astronaut!", mijn droom toen ik zelf ook die leeftijd had.

Ik en de media Artikel in Scientias interview in tijdschrift Zenit

Blogs van Jordy Davelaar