Tamara Florijn
Faces of Science

Tamara Florijn

AI-onderzoeker, UU en CWI

  • email
  • linkedin
  • x
  • website

"Ik probeer computers te leren om een compromis te sluiten"

Wie: Tamara Florijn

Wat: Onderzoeker kunstmatige intelligentie (AI-onderzoeker)

Waar: Centrum Wiskunde & Informatica || Universiteit Utrecht

Studie: Kunstmatige Intelligentie & informatica

Promotie gaat over: Onderhandelingen. Ik onderzoek met computersimulaties en wiskundige bewijzen welke strategieën goed werken bij onderhandelingen met meerdere partijen.

Ik koos dit vakgebied omdat: Er een mooie balans is tussen de wiskunde en de echte wereld. Daardoor kan ik zelfs op feestjes uitleggen wat ik doe. Ook de balans tussen theorie en praktijk vind ik leuk: Op het ene moment denk je na over moeilijke wiskundige puzzels, op het volgende moment programmeer je een onderhandeling in een computer.

Geboren: 1998

Leukste aan wetenschapper zijn: Alle vrijheid krijgen! Zo mag je je zelf op onderzoek uit en zelf je tijd in delen.

Meest bijzondere moment als wetenschapper: Dat ik naar Nieuw-Zeeland mag om op een conferentie met andere wetenschappers te praten.

Moeilijkste aan wetenschapper zijn: Je bent een kleine schakel in een groter geheel. Soms is het moeilijk om direct vooruitgang te zien en te blijven doorzetten.

Hobby’s: In mijn vrije tijd kan je me vaak op een volleybalveld vinden of in een kano. Ook begeleid ik in de zomer wiskundekampen.

Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken: Ik hou ervan om de verwondering voor wetenschap en de wereld met iedereen te delen die dat wil horen. Ik hoop dat ik met concrete verhalen over mijn vakgebied en wie ik ben als PhD'er kan enthousiasmeren voor de betawetenschappen.

Wie is je grote voorbeeld?: Ionica Smeets

Wat wilde je worden toen je 7 was: Moeder en gelukkig

En toen je 17 was: Iets met kunstmatige intelligentie en de maatschappij? Eigenlijk wist ik het nog niet zo goed op lange termijn, alleen dat ik kunstmatige intelligentie wilde studeren.

Leukste reactie op je onderzoek: "Maar dat kan ook best wel nuttig zijn!"

Ik en de mediaArtikel in AD over onderhandelingen bij de formatie 

Mijn eigen website 

Alle publicaties van Tamara Florijn