19 december 2018

Een statistiek-superheldenteam voor de universiteit!

Wat zou je doen met een miljoen?

Met een miljoen zou ik een statistiek-superheldenteam beginnen. Met deze statistiek-Avengers wil ik statistieke problemen binnen de universiteit aanvallen.

Statistiek is overal. Het maakt niet uit of je onderzoek doet naar medicijnen, natuurkunde, of het brein, je komt vrijwel altijd statistiek tegen. Alleen: experts op deze onderwerpen moeten zelf vaak allerlei obscure statistische methoden leren als ze een innovatief onderzoek willen doen. Hoe analyseer je bijvoorbeeld een hele bak met data over oogbewegingen of hoe zorg je ervoor dat je de juiste conclusies trekt bij een experiment waarbij niet iedereen het medicijn volgens protocol heeft ingenomen?

Avengers voor de wetenschap.

Wat zou je doen met een miljoen?

Snelle auto’s, een wereldreis, een villa: veel mensen weten wel waar ze hun geld aan uitgeven als ze de eindejaarsloterij winnen. Wat zou je als wetenschapper graag doen met een miljoen? Onze Faces of Science weten het wel en schreven er over in deze decemberspecial!

Superheldenteam

Met een miljoen zou ik een statistiek-superheldenteam beginnen. De helden zijn allemaal een vast onderdeel van diverse onderzoeksgroepen binnen de universiteit en helpen mee om deze op statistisch gebied nóg beter te maken.

Hiernaast komen de helden een dag per week samen in het hoofdkwartier om te presenteren over hun interessante statistische problemen, om nieuwe dingen te leren, en om samen ook statistisch onderzoek te doen.

Zo leren ze van elkaar, want superhelden hebben soms óók hulp nodig

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.