04 juli 2017

De stoute schoenen aan

Op bezoek bij Google

Geen van mijn vrienden heeft ook maar iets gezegd of gedaan dat suggereert dat ze betrokken zijn bij een meesterlijk doordachte valstrik. Daardoor groeit mijn vermoeden dat mijn bezoek aan Google wel eens werkelijkheid kan gaan worden. Echter Google zit in Amerika en ik in Nederland, maar vrouwe Fortuna blijft glimlachen.

Mijn vriendin vertrekt voor twee maanden richting Boston en zo kan ik onder de dekmantel van attachee meevliegen. Dit stelt mij in de gelegenheid om wat Amerikaanse collega’s te bezoeken, aan mijn artikelen te werken en natuurlijk is het een ideale springplank naar San Francisco, naar Google! Boston is de thuisstad van twee toonaangevende universiteiten, MIT en Harvard, verder is het een broedplaats voor technische start-ups in de biotechnologie en is het er buitengewoon mooi weer in de zomer. Alle ingrediënten voor een fantastische reis.

Ik geniet van Boston. En New York, dat om de hoek ligt, is ook geen kwade stad. Sinds 2013 kun je in New York in ieder stadsblok een fiets pakken en je naar hartenlust door de stad snellen. De Nederlandse roots krijgen dan ook volop de kans om hier wat putdeksels en taxi’s te ontwijken. In een ommezwaai voel je je een local, op een toeristenfiets.

#Sheraton, you've outdone yourself! #SheratonPaloAlto #PaloAlto #BayArea #California

Een bericht gedeeld door Jessica Bodford (@redheadblueheel) op

Mail!

Google mailt. Er is geen twijfel meer. Ik ga naar Google. Het hotel is gereserveerd en je kunt je opgeven om een praatje te houden tijdens een lightning sessie, waar alle genodigden bij aanwezig zijn. Klinkt leuk. Ik schrijf een korte cliffhanger over hele dikke bacteriën. Dat er nog miljoenen soorten dikkerds buiten ronddwalen. Dikke bacteriën die we nog nooit bestudeerd hebben en die de sleutel tot een groene toekomst kunnen zijn. En dat we mogelijk iets heel leuks op het spoor zijn.

Daar denkt de organisatie ook zo over. Dus ik sta ingeroosterd voor de laatste dag om in vijf minuten het aanwezige publiek te whooen en te whowen. Over dat publiek weet ik nog verdraaid weinig. Ik ken niemand die gaat, er is geen lijst met namen, dus ik besluit om het maken van mijn presentatie uit te stellen tot ik een beeld heb van het publiek.

Sheraton

Een bericht gedeeld door Linjie Ding (@dingstyle) op

Het hotel waar Gerben verbleef in Palo Alto

Welkom in Silicon Valley

Na een pittig vluchtje en een taxirit van een uur word ik afgezet bij het hotel. Ze kennen m’n naam en ik doe alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Ik geloof dat ik een inschattingsfoutje heb gemaakt. Een groter contrast tussen de stijl van de emails en de wereld waar ik in terecht ben gekomen is er niet. Time to step up my game!

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.