24 januari 2015

Aan de slag!

Zo. 2015 kan voor mij beginnen, want de eerste twee weken van januari bestonden voor mij uit vakantie in het Caribisch gebied.

Dit plaatje vat een vakantieperiode van een promovendus behoorlijk goed samen.
phdcomics.com

Uit dit plaatje was voor mij vooral herkenbaar de pre-vakantie stress “Whaaaaa! Nog 3 drafts van artikelen moeten af, en shit – hoe moest die statistische analyse ook alweer?” en de stress van een volle inbox bij thuiskomst.

Overigens kwam ook de gedachte “misschien moet ik hier lekker blijven” langs, maar dat lag vooral aan het uitzicht :).
Joyce Browne voor Nemo Kennislink
Joyce Browne voor Nemo Kennislink

Zin! Nu ik weer terug ben, heb ik zin in dit jaar! Er staat veel op de planning. Ik ben halverwege mijn promotie, dus de eerste artikelen kunnen afgeschreven worden en gepubliceerd. De trial in Ghana naar task shifting in de zorg om hevig bloedverlies na de bevalling te voorkomen (zie mijn vorige blog) zal in het voorjaar van dit jaar klaar zijn. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Bovendien ben ik een klinische trial aan het opzetten om zwangerschapsvergiftiging te voorkomen in Ghana en hoop ik dat deze ein-de-lijk in 2015 kan starten (ik ben er al mee bezig sinds 2012).

Spannend plan Een ander spannend plan voor 2015 is om -naast het promoveren – weer de kliniek in te gaan als arts-assistent bij de gynaecologie. Dit is allemaal nog niet helemaal zeker, maar het zou een mooie aanvulling zijn om naast het onderzoekswerk weer dagelijks met patiëntenzorg in aanraking te komen.

Genoeg plannen dus, en daarmee ook genoeg onderwerpen voor nieuwe blogs!

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.