Jeroen Wiegertjes

Manager wetenschapscommunicatie bij Nemo, uitgever van NEMO Kennislink

Manager wetenschapscommunicatie bij Nemo Kennislink

Jeroen Wiegertjes studeerde in de jaren tachtig. Als bijbaan werkte hij in een boekhandel. Vaak kwam hij thuis met een stapel boeken over van alles en nog wat. Niet gek dus dat hij bij een uitgeverij belandde. Daar werd hij gegrepen door het internet, en verschoof zijn focus allengs van de inhoud naar het uitgeefproces. De brede belangstelling bleef. De functie Manager wetenschapscommunicatie past hem geweldig: met een klein team, in een groot netwerk, in een ambitieuze organisatie werken aan kennis voor een breed publiek. Als hij niet werkt, speelt hij gitaar, gaat hij wielrennen, of leest hij – eindelijk – weer eens een boek.

Uitgelicht door Jeroen Wiegertjes

NEMO Kennislink Live

NEMO Kennislink-redacteur Desirée Hoving gaat met onderzoekers en het publiek in gesprek over actuele wetenschap. Deze interactieve discussieavonden vinden in 2017 nog plaats op dinsdagavond 7 november en 12 december 2017 van 20.00 tot 22.00 uur. Gratis toegang!

Thema: Naar een duurzame toekomst

We leven in een wereld vol mogelijkheden en we willen dat volgende generaties ook nog kunnen reizen, eten wat ze willen en voldoende energie hebben. Daarom moeten we anders gebruik maken van onze grondstoffen en omgeving. Waarom doen we dat dan niet?

Thema: Over taal gesproken

Taal zit in onze genen en ons brein, vormt onze gedachten en cultuur. Hoe doet taal dat? Dat onderzoekt Language in Interaction, de grootste groep samenwerkende taalwetenschappers ter wereld. Hier vind je de voortgang van het taalonderzoek en spannende en grappige weetjes over hoe we taal verwerken.