Jeroen Wiegertjes

Hoofd wetenschapscommunicaties bij Nemo/NCWT, uitgever van Kennislink

Manager wetenschapscommunicaties bij Nemo Kennislink

Jeroen Wiegertjes studeerde in de jaren tachtig. Als bijbaan werkte hij in een boekhandel. Vaak kwam hij thuis met een stapel boeken over van alles en nog wat. Niet gek dus dat hij bij een uitgeverij belandde. Daar werd hij gegrepen door het internet, en verschoof zijn focus allengs van de inhoud naar het uitgeefproces. De brede belangstelling bleef. De functie Manager wetenschapscommunicatie past hem geweldig: met een klein team, in een groot netwerk, in een ambitieuze organisatie werken aan kennis voor een breed publiek. Als hij niet werkt, speelt hij gitaar, gaat hij wielrennen, of leest hij – eindelijk – weer eens een boek.

Zoeken in 1 artikelen

Uitgelicht door Jeroen Wiegertjes

Een nieuwe vormgeving

Het is nog werk in uitvoering, maar de site heeft een frisse nieuwe vormgeving, waarin duidelijker is wat NEMO Kennislink biedt: heldere berichtgeving door vakkundige wetenschapsjournalisten over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de wereld en onszelf.

Thema: Naar een duurzame toekomst

We leven in een wereld vol mogelijkheden en we willen dat volgende generaties ook nog kunnen reizen, eten wat ze willen en voldoende energie hebben. Daarom moeten we anders gebruik maken van onze grondstoffen en omgeving. Waarom doen we dat dan niet?

NEMO Kennislink Live

Hoofdredacteur Sanne Deurloo gaat met onderzoekers en het publiek in gesprek over actuele wetenschap. Deze interactieve discussieavonden vinden van 20.00 tot 22.00 uur plaats op dinsdagavond 9 mei, 6 juni, 11 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november en 12 december 2017.

1 artikel van
Jeroen Wiegertjes
Filteren & zoeken