Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Work hard, play hard

Julia Cramer voor NEMO Kennislink

Al jaren is ‘work hard, play hard’ een van de motto’s van onze groep, en daar wordt naar geleefd. Gewerkt wordt met tweehonderd procent inzet. Wetenschap laat zich niet in 9-tot-5 tijden proppen en ook mijn belangrijkste meting van de afgelopen tijd liep van kerst tot oud en nieuw. Maar, trouw aan het motto, is er jaarlijks één weekend waarin het stil is in het gebouw. Want ook voor ‘play hard’ kun je van ons tweehonderd procent inzet verwachten.

Direct nadat de samenwerking met Intel was aangekondigd, lieten we alles in het lab uit onze handen vallen: tijd voor ons jaarlijkse weekend. En ik denk dat alles wat je je kan voorstellen van een stel wetenschappers dat wordt losgelaten wel van toepassing is. Domburg werd op zijn kop gezet.

Een groep mensen fietsen op het ijs bij zonsondergang.

Nederland-ten-top! Gelukkig toch een beetje zon op de fiets.

Joke Schuit

Sport en cultuur
Onze buitenlandse wetenschappers werden dit weekend blootgesteld aan Nederland-ten-top. We betrokken een hostel in een Zeeuws dorp en verkenden de omgeving met een GPS-tour op de fiets, vergezeld door wind en regen. Volledig doorweekt aten we Hollandse boterhammen, om vervolgens de zee in te duiken. Echte golfsurftalenten zijn er niet ontdekt, maar doorzetters bleken we zeker.

Weinig echte golfsurftalenten, maar wel doorzetters!

Julia Cramer voor NEMO Kennislink

Wat in café Tramzicht gebeurt…
Blijft in café Tramzicht? De andere bezoekers keken hun ogen uit: een groep van vijftig mannen, hier en daar een enkele vrouw, ging helemaal los op de dansvloer van de lokale kroeg. Professor, student en technicus zetten hun beste beentje voor. Want ook hier is natuurlijk 200% inzet vereist. Maar die inzet eist ook zijn tol, op maandagochtend was het nog steeds erg rustig in de gangen van de afdeling!

ReactiesReageer