Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

The Lord Mayor Show

Wouter Meulemans

Het leuke van werken in het buitenland is dat je een beetje mee kan krijgen van cultuur, gewoonte en traditie in een ander land (zie bijvoorbeeld ook de huidige blogreeks van Chantal over Boston). Nu ik in Londen zit, krijg ik ook van alles mee.

Dat begon al op dag 1: ik kreeg meteen te horen dat ik de metro “the tube” moet noemen in plaats van “metro”, want dat wordt hier veel sterker met Parijs gelinkt.

Optocht zonder pepernoten
Elk jaar (al 800 jaar lang!) rond deze tijd wordt de Lord Mayor Show georganiseerd. Deze optocht viert de aanstelling van de nieuwe Lord Mayor of the City of London. Dit jaar viel het samen met de intocht van Sinterklaas. Dus ik heb in ieder geval een optocht gezien afgelopen zaterdag, maar helaas zonder pepernoten.

De nieuwe Lord Mayor.

Wouter Meulemans

Variatie
De optocht omvat allerlei elementen, van de gildes en bedrijven van City, tot militaire eenheden en de Britse ANWB, tot goede doelen en andere interessante deelnemers. Ook een groep mensen en een bus van City University London (waar ik nu mijn onderzoek doe) waren onderdeel van de optocht!

Batman is uit Gotham City overgekomen om mee te rijden.

Wouter Meulemans

Geen verwarring mogelijk…?
Deze Lord Mayor is overigens vooral niet te verwarren met de Mayor of London, want London (de stad) en City of London (een stad in Londen?) zijn twee verschillende dingen. Zo zijn ook het Verenigd Koninkrijk (een land), Groot Britannië (geografisch gebied) en Engeland (een land in het VK) drie verschillende dingen. Volstrekt duidelijk… toch? Nouja, vast niet. De volgende filmpjes (in het Engels) leggen het een stuk beter uit.

United Kingdom, Great Britain & England:

Lord Mayor of the City of London:

ReactiesReageer