Naar de content

Robert Visscher nieuwe hoofdredacteur NEMO Kennislink

Robert Visscher, hoofdredacteur NEMO Kennislink
Robert Visscher, hoofdredacteur NEMO Kennislink
Tessa Posthuma de Boer.

Robert Visscher (41) is de nieuwe hoofdredacteur van NEMO Kennislink. Hij volgt Leon Heuts op, die sinds kort hoofd van Studium Generale van de TU Delft is. “Er wordt gevochten in Europa, de energieprijzen blijven maar stijgen en klimaatverandering zorgt voor grote onrust. In deze onzekere tijden is wetenschap hard nodig. Het is de beste manier om te begrijpen wat er gebeurt en om samenhang te zien. Op NEMO Kennislink berichten wij hier betrouwbaar en journalistiek onafhankelijk over, zo brengen we de wetenschap dichtbij”, aldus Visscher.

Robert Visscher, hoofdredacteur NEMO Kennislink

Robert Visscher is de nieuwe hoofdredacteur van NEMO Kennislink.

Tessa Posthuma de Boer.

Juist in tijden waarin we een oorlog hebben in Europa, klimaatverandering zeer belangrijk is en er grote zorgen zijn over hoge kosten voor gas en elektriciteit is er behoefte aan een betrouwbare, onafhankelijke, journalistieke website. NEMO Kennislink brengt de nieuwste, relevante informatie hierover via artikelen, multimedia en dialoogevents. Visscher: “Onze redacteuren schrijven met veel toewijding over wetenschappelijk onderzoek. We hebben ruim drie miljoen unieke bezoekers per jaar, wat wel aangeeft dat de lezers ons goed weten te vinden.”

Robert Visscher werkt al ruim negen jaar bij NEMO Kennislink. Hij was eerst techniekredacteur en werd later eindredacteur. De afgelopen jaren was hij nauw betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe visie voor de populairwetenschappelijke website. “Daarbij richten we ons steeds meer op belangrijke, actuele thema’s, die we uitdiepen. Zoals onderzoek naar corona, data, het klimaat en de energietransitie. In deze thema’s verbinden we wetenschappelijk onderzoek met de vraag wat dit voor jou betekent.” Mooie voorbeelden hiervan zijn de thema’s Hoe klimaat je raakt over klimaatverandering en de energietransitie en Je data en jij over hoe ons leven steeds digitaler wordt en welke positieve en negatieve gevolgen dit heeft.

Visscher bouwt samen met zijn redactie deze visie verder uit. De wetenschapsjournalisten van NEMO Kennislink hebben verschillende achtergronden (alfa, bèta en gamma) en werken vanuit verschillende disciplines samen. “De grote thema’s van deze tijd zijn ingewikkeld. Welke gevolgen de klimaatcrisis op ons leven heeft en nog zal hebben moet je daarom belichten vanuit verschillende kanten. Het gaat daarbij over de kosten en baten voor jou en mij, waarom bepaalde technologieën wel aanslaan en anderen niet, maar ook over hoe het zover is gekomen,” aldus Visscher.

In een complexe wereld met grote veranderingen en onzekerheden biedt NEMO Kennislink een betrouwbaar platform en ziet daarbij wetenschap en technologie als belangrijkste bronnen. NEMO Kennislink richt zich op (constructieve) journalistiek en organiseert dialoogevents om in contact te komen met de lezer. Zo vinden er vanaf 15 september 2022 lezingen en workshops plaats in De Studio van NEMO.

Robert Visscher werd in 1981 geboren in Groningen. Hij is wetenschapsjournalist en werkte onder meer voor Trouw, De Ingenieur, KIJK en als docent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Hij publiceerde meerdere boeken over smart grids, de deeleconomie en FC Groningen. Als hij niet werkt, dan kijkt hij in een stadion naar FC Groningen, speelt hij met zijn twee zonen of doet hij aan taekwondo.

ReactiesReageer