Je leest:

Op reis langs bekende denkers in de evolutie

Op reis langs bekende denkers in de evolutie

Auteur: | 27 september 2022

Wie waren de wetenschappers die ons begrip van evolutie hebben gevormd? Stap maar in, want NEMO Kennislink neemt je mee in een tijdmachine langs de grote denkers in de evolutie.

Wie zijn we en waar komen we vandaan? Het is een vraag die we al sinds mensenheugenis stellen. Een aantal grote denkers was niet bang om serieus op die vraag in te gaan, denkpatronen te doorbreken en heersende theorieën in twijfel te trekken.

Sommigen van hen hadden zelf niet door hoe waardevol hun ontdekking was. Anderen zagen dat wel direct, maar hadden moeite hun medemens te overtuigen. En ja, sommige denkers sloegen de plank ook wel finaal mis. Maar zonder zulke grote denkers, keken we nu heel anders aan tegen de wereld en haar flora en fauna.

Om kennis te maken met deze wetenschappers die ons begrip van evolutie hebben gevormd, neemt NEMO Kennislink je mee op tijdreis. De eerste bestemming: de zeventiende eeuw.

Beroemde denkers in de evolutie
NEMO Kennislink

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink, en hoort bij de thema's Ziekten genezen en Ziekten voorkomen op Biotechnologie.nl.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 27 september 2022

Thema: Oorsprong van Leven

Pxhere (CC0)
Oorsprong van Leven
Waar komen we vandaan en zijn we alleen in het heelal? Het zijn misschien wel de grootste vragen in de wetenschap, maar ze stellen is een stuk gemakkelijker dan ze beantwoorden. Binnen het thema ‘Oorsprong van Leven’ benaderen we de vragen en het onderzoek vanuit drie verhaallijnen: 'Leven in het heelal', 'Van levenloos naar levend' en 'De stamboom van het leven'. NEMO Kennislink neemt je mee op een fascinerende speurtocht. Ga je mee?
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.