Taalwetenschappers zijn voor hun onderzoek vaak afhankelijk van proefpersonen. Het liefst testen ze een hypothese op zoveel mogelijk mensen, zodat ze zeker weten of hun theorie klopt. Ze zijn daarom altijd blij met nieuwe proefkonijnen. Lijkt het jou leuk om de wetenschap te helpen? Hier lees je wat de voordelen zijn en waar je je kunt aanmelden.
16 juli 2015
Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek is niet alleen fijn voor wetenschappers, je hebt er ook zelf iets aan:
- Je draagt bij aan de wetenschap. Dankzij jouw deelname komen we meer te weten over taal en dat voelt natuurlijk erg goed.
- Je leert meer over jezelf. Je leert waar je goed in bent en wat misschien niet je sterkste punten zijn. Een beetje extra zelfkennis is altijd fijn.
- Je krijgt een kijkje achter de schermen. Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt, zoals in laboratoria of in een hersenscanner. Daar kun je goed de blits mee maken op feestjes.
- Je verdient geld. Als proefpersoon ontvang je een kleine vergoeding voor je deelname. Hoeveel dat is, hangt af van het soort experiment waar je aan meedoet. Stinkend rijk zul je er niet van worden, maar zeker als je vaker meedoet, kan het toch een lekker extra zakcentje opleveren.
Meld je aan als proefpersoon!
Op onderstaande kaart zie je de onderzoeksinstellingen die meedoen met het Language in Interaction-project. Klik op een instelling en je krijgt een link naar een website waar je meer informatie vindt over proefpersoon zijn bij die instelling.
Reageer