Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Man- en vrouwverschillen met koeken

Lilian/ De Betekenaar

Na ruim anderhalf jaar lockdown, thuiswerken en Zoom op beeldschermen kwamen wij als onderzoeksgroep voor het eerst weer samen! En we ontmoetten elkaar niet zomaar op de universiteit, maar in het pittoreske Amerongen. Het was een dag vol discussie en kritisch denken, maar we hebben ook gelachen en heerlijke Amerongse Dennenkoeken gegeten.

Naast de onderzoekscollega’s waren ook onze patiëntvertegenwoordiger en een vertegenwoordiger van ZonMw, de Nederlandse subsidieverstrekker voor gezondheidsonderzoek, aanwezig. We hebben alle studies met elkaar doorgenomen en deze bediscussieerd. Er kwam telkens weer naar voren hoe belangrijk het wel niet is om mannen en vrouwen los van elkaar te bekijken in gezondheidsonderzoek! En dat niet alleen de biologie van het mannelijk en vrouwelijk lichaam van belang is, maar ook de sociale implicaties van het man- of vrouw-zijn.

Klik hier voor de uitvergroting.

Lilian/ De Betekenaar

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal geleerd hebben over geslacht, gender en gezondheid? Bekijk dan onze vlog, of de tekening waarop al onze studies samenkomen!

ReactiesReageer