Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Life in Boston!

- deel 1

Chantal Tax

“In New York, they ask, ‘How much money does he have?’ In Philadelphia, they ask, ‘Who were his parents?’ In Boston they ask, ‘How much does he know?’”.

9 november 2015

Goed verwoord door Mark Twain (schrijver van Tom Sawyer en Huckleberry Finn), want Boston is zeker een “city of intellect”. Tegelijkertijd is Boston ook de stad van de Red Sox, de hardcore en metalcore, lekker eten, en één-richtingswegen. Een heerlijke stad om een tijdje te wonen! De komende week geef ik elke dag even een korte update.

Slim, slimmer, slimst
Met Harvard en MIT als beste universiteiten van de wereld ligt het niveau hier in de regio behoorlijk hoog. Maar dat is nog niet alles: in totaal zijn er 53 instituten die hoger onderwijs geven, waarvan 14 universiteiten die bachelor of master diploma’s uitgeven, en nog eens 8 universiteiten die gespecialiseerd zijn in onderzoek en waar je ook een PhD kunt doen. Een studie doen hier is trouwens allesbehalve goedkoop: als je geen beurs hebt betaal je op Harvard al $45.000 voor onderwijs alleen… Per jaar! Om toegelaten te worden voor een master of PhD moet je allerlei toetsen en interviews doen. Geen makkie dus!

Links: MIT. Rechts: Harvard Medical School

Chantal Tax voor NEMO Kennislink

Geen wonder dat ik me af en toe niet de snuggerste voel hier ;). Zelfs het gemiddelde gesprek in de supermarkt of in de bus gaat je vaak de pet te boven. Donderdag is de dag van de meetings (en de leukste dag van de week): ’s ochtends een meeting met de neurochirurgen om te kijken hoe we diffusie MRI echt toe kunnen passen in de kliniek, en ’s middags een meeting op MIT om de wiskunde achter nieuwe methoden te bespreken. Research meetings op Harvard en MIT zijn overigens super “to the point” en beginnen niet met gesprekken over koetjes en kalfjes. Misschien iets typisch Nederlands om eerst even je weekend en dat ene feestje te bespreken?

ReactiesReageer